1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478793 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1608461

Sv: RE-building the future 2013/2014
Berka: Jo, men det är lätt att kritisera också. Gör ett par felbedömningar om truppen så laget spelar dåligt, vilket ger mindre publik och sedan sitter man i skiten. Hur skulle man löst det. Värvar för mindre pengar, varit avhängda ännu tidigare och fått ännu mindre publik. Det är en djävligt svår situation och skitlätt att vara efterklok...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Det är alltid enkelt att vara efterklok som sagt, men har man som arbetsuppgift att räkna på en ekonomisk modell och överskrider den och eller budgeterar med fantasisiffror då har man verkligen inte heller skött sitt jobb. I detta specifika fall budgeterade man för slutspel och för ca 800 pers mer per match än vad den faktiska siffran varit vilket satt dom i skiten, man kan inte vara så naiv som sportchef då går det fort åt hellvete.
För mig är det helt otroligt att man har en affärsmodell som går jämt upp om alla parametrar stämmer, personligen skulle jag haft en modell där man har felmarginaler inräknat i budgeten, man får helt enkelt sätta en säker budget å arbeta efter den ist för att chansa å gå all in.

Jag säger inte att det är lätt men har man en chefsposition för ett företag som omsätter flera hundra miljoner per år så förutsätter jag att man har den kunskapen som krävs för att inte äventyra hela företaget för att göra bra resultat.
Kommentera