1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474610 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1608479

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Det är alltid enkelt att vara efterklok som sagt, men har man som arbetsuppgift att räkna på en ekonomisk modell och överskrider den och eller budgeterar med fantasisiffror då har man verkligen inte heller skött sitt jobb. I detta specifika fall budgeterade man för slutspel och för ca 800 pers mer per match än vad den faktiska siffran varit vilket satt dom i skiten, man kan inte vara så naiv som sportchef då går det fort åt hellvete.
För mig är det helt otroligt att man har en affärsmodell som går jämt upp om alla parametrar stämmer, personligen skulle jag haft en modell där man har felmarginaler inräknat i budgeten, man får helt enkelt sätta en säker budget å arbeta efter den ist för att chansa å gå all in.

Jag säger inte att det är lätt men har man en chefsposition för ett företag som omsätter flera hundra miljoner per år så förutsätter jag att man har den kunskapen som krävs för att inte äventyra hela företaget för att göra bra resultat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014

Berka: Då snudd på alla klubbar har exakt samma problem så kan vi förutsätta att antingen är alla ganska inkompetenta eller så är det svårt. I det där exemplet skulle man alltså budgeterat för 800 personer mindre, vilket med stor sannolikhet inneburit en väldigt mycket svagare trupp på papperet. Då säljer man färre biljetter inför säsongen, blir mindre intressant för sponsorer och riskerar att bli avhängda tidigare.

Det är skitsvårt och vi lär se många liknande fall de kommande åren...

Kommentera