1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482604 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1628780

Sv: RE-building the future 2014/2015

Monno mm:

Jag glömde Melker Karlsson, Petter Emanuelsson och Johan Alm. Vi har alltså skickat 12 stycken spelare de senaste åren.

P-E Bellemare... ja det var ju korkat att ta med honom som att Skellefteå AIK betytt något för honom. Han har bara fem fulla säsonger i Skellefteå AIK, och han var inte speciellt bra när han kom.

Det kan vi då jämföra med listan från Sawchuk:

Alexander Edler, Östersund, 1 säsong i MoDo J-20!

Robert Hägg, Uppsala, 3 säsonger i föreningen

Thomas Gradin, Sollefteå - 4 säsonger

Tomas Jonsson, Falun, 4 säsonger

Vidare:

Lars Molin, 3 säsonger i NHL, knappt ordinarie två säsonger

Per Svartvadet, 3 säsonger i NHL/AHL, knappt ordinarie

Andreas Salomonsson, 2 säsonger i NHL/AHL, inte ordinarie

Adrian Kempe, 0 säsonger i nordamerika

Linus Ullmark. 0 säsonger i nordamerika

Visst har ni ett par toppar, troligtvis flest toppar av samtliga svenska lag. Forsberg, Näslund, Anders Hedberg och Sedins. Samt en del väldigt duktiga bakom dessa superstjärnor som Hedman och Enström Det kan ni vara stolta över.

Men sanningen är ju att v sprungit ifrån er i talangutvecklingen. Det visar ju dessa listor. Inser ni inte det själva? Att inte inse detta skulle vara som att tycka att Mats Lindgren var bättre än Peter Forsberg.

Som sagt, jag tror nog att det är där skorna klämmer...

Sen en anna sa. Skellfteå AIK får ej bidrag av kommunen. Däremot är vi sponsrade av det kommunala bolaget Skellefteå Kraft - som även sponsrar MoDo och SHL.

Det är inte så att vi bett om bidrag från kommunen för att bygga ett museum, och sen köpte vi istället in ett par trötta kanadicker för dessa pengar i ren desperation för att undvika kvalserien. Inte heller serverar vi kall potatis och human till gamlingarna för att täcka upp för bidragen. Nej, Skellefteå AIK är en framgångsrik förening både sportsligt och ekonomiskt, vi går med kraftiga vinster UTAN kommundopingpengar.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Brukar inte vilja diskutera med personer som kommer med rent nonsens och ordbajseri, men som ekonom blir det näst intill oundvikligt att inte rikta in ett hårt slag under midjan när det du påstår är helt och hållet felaktigt. Jag ger dig en stund att leta fram miniräknaren och några A4 papper, om du sedan vill diskutera huruvida SAIK inte tagit emot rena bidrag och lån från kommunen så är jag laddad!
Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Ni sponsras av kommunen. Det är ett kommunalt bolag. Det är ett mycket snyggare sätt än museumet (som faktiskt byggs), men det är kopiöst mycket mer pengar det handlar om. Skellefteå är det lag som sponsras hårdast av sin hemkommun av alla lag i SHL. Det går bra att vara kaxig då...
Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015

Sven Sewage:

"Jag glömde Melker Karlsson, Petter Emanuelsson och Johan Alm. Vi har alltså skickat 12 stycken spelare de senaste åren."

Skickat dom vart? - Svara nu seriöst på denna fråga 

Ingen av spelarna du räknat upp är än så länge bevis för att SAIK är bättre på att utveckla NHL-spelare än någon anann SHL klubb, och verkligen inte bättre än Modo. Just av den enkla anledningen att dom inte spelat i NHL. 

Visst spelare som är i toppen på SHL, men knappast några NHL stjärnor. 

Hedman där har du en NHL-stjärna, kom tillbaka när någon av SAIK exporterna gör samma antal matcher i NHL och har samma status.

Kommentera