1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482608 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1628795

Sv: RE-building the future 2014/2015

J F K:

Men Skellefteå Kraft är ett kommunalt bolag. Det är ett kommersiellt bolag som råkar ägas av Skellefteå kommun, vilket är tur för oss. Tur att det inte är några sörländska eller utländska företag som skövlar alla våra naturresurser som vanligt utan att betala för sig. Skellefteå Kraft finns i stora delar av landet. Det är inte kommunen som betalar ut dessa sponsringspengar, utan det är bolaget Skellefteå Kraft som drivs som vilket bolag som helst. Vi är även sponsrade av Boliden, en annan stor arbetsgivare. Vad är skillnaden?

Luleå sponsras av SSAB, dvs svenska staten. Är det rättvist att säga att Luleås alla sponsorpengar är bidrag då?

Samma sak med svenska spel, och andra statliga bolag?

Jag ser absolut inget fuffens med detta, speciellt med tanke på att Skellefteå Kraft sponsrar MoDo och även SHL. Kanske vi borde ta bort sponsringen av er, så kan ni ta och bygga ett till låtsasmuseum och köpa in några nya trötta kanadicker.

Om vi nu ska snacka om sponsring... er huvudsponsor är alltså BAE systems. Ett brittiskt företag som exporterar vapen runtom i världen. Fin sponsor! Och ni har alltså mage att klaga på Skellefteå AIK för att man är sponsrade av ett bolag som producerar vatten- och vindkraft? Vilka muppar alltså.

Skulle hellre vara sponsrade av Skellefteå Kraft än BAE systems 8 dagar i veckan. Men visst kan man tycka olika, vissa är onda, och vissa är goda, och det får man respektera.

Våra ungdomar som lirar i nordamerika... jag tycker nog att ni ska vänta i några år innan ni dömer ut dem. De har framtiden för sig, precis som Peter Forsberg, Sedins, Gradin och gänget? Vi får helt enkelt avvakta och se några år.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2014/2015

Sven Sewage:

Jag tog en liten titt på vilka spelare som funnits i Skellefteå genom tiderna då jag hade en susning om att resultatet skulle bli ganska skralt.

Det som visar sig är att Skellefteå inte har fostrat en enda RIKTIG hockeystjärna genom tiderna vad jag kan hitta eller komma på.

Faktum är att Skellefteå förmodligen är den sämsta SHL-klubben alla kategorier i Sverige på att ta fram riktiga hockeystjärnor.

Dom är  dessutom klubben med överlägset högst antal  spelare som skrivit kontrakt men misslyckats att etablera sig som ordinarie i NHL.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: När ägaren är kommunen och de inte bara sponsrar, utan skänker väldigt mycket pengar istället för att låta kommunen skänka dem direkt. Menar du på allvar att Skellefte kraft sponsrar modo med lika mycket pengar?
Nej, det handlar inte bara om reklam, utan det är ren förtäckt sponsring. Lite som när man Manchester City får fullständigt löjliga pengar för arenasponsring för att inte åka dit för financial far play. Inget lag är ens i närheten av att få så mycket som city, likväl som inget lag får ens i närheten av de pengar Skellefteå AIK får från kommu... Förlåt energibolaget.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Du missar dock eller bortser från bidragen som kommer direkt från kommunen och inte indirekt från kommunala bolag.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015

Sven Sewage:

Just det där med att avvakta och se verkar du inte ha gjort när du räknar upp SAIK:s exporter som NHL spelare med närmast stjärnstatus.

Kommentera