1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484336 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1649779

Sv: Apropå ingenting...

S-vikaren: Nylander är verkligen inte bra defensivt, men samtidigt kanske man ska titta på lite statistik också. Nylanders +5 i +/- är faktiskt näst bäst i laget efter Djuse(!). Jag tycker inte heller att han är duktig i egen zon, men jag måste faktiskt ge honom att den kedjan med Skröder och Kempe har klarat sig riktigt bra trots att två av de tre inte jobbar arslet av sig på den sidan.

Vad vill jag säga med det? Jo, att om det fungerar bra trots att det inte ytligt borde det, så kanske man ska acceptera det och fortsätta. Kedjan har varit vår klart bästa och varför plocka bort Nylander som center om det faktiskt fungerar. Sätt honom som ytter om de börjar släppa in mål, men fram till dess tycker jag att han kan få fortsätta.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

J F K:

Jag håller med dig angående Nylander, han är ingen defensiv spelare och måste få utrymme för sina offensiva kvaliter ifall han ska bidra i laget. Sedan så är han inte dålig sett till +/- han producerar alltså mer än vad han är inne på bakåt.

Det är tränarens uppgift att få ut max av spelarna, och bygga ihop en kedja som fungerar. Den enda ändring jag skulle kunna tänka mig är att prova att flytta på t.ex Kempe och sätta in Smolenak där istället, han skulle kunna producera bra framåt med Nylander sedan är han tung och kraftfull och kan skapa väg åt honom i offensiv zon samtidigt som han är bättre än Kempe i defensiven. 

Att flytta Nylander till ytter vill jag inte heller, tycker man såg i JVM att han får mindre puck och blir mindre delaktig i spelet när han går som ytter istället för center. Han är en sådan spelare som ska komma djupt och hämta puck och bära upp den och fördela spelet, det tappar man med honom som ytter. 

Det jag skulle vilja se Perra tar tag i är att skapa balanserade kedjor så vi slipper se t.ex Possler - Hari - Olofsson som har det otroligt tungt och väger lätt i egen zon och blir fast där gång på gång och ger energi till motståndarna som känner att de kan trycka tillbaka oss, även ifall inte just den kedjan släpper in målet ger sådant energi till motståndarna.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

J F K:

Grabben är 18 år och förväntas vara en komplett spelare. Det är det första felet folk gör. Sedan som jag skrev så är han en offensiv spelare med begränsade defensiva kvalitéer. Han kan bli bättre rent defensivt, men någon större utveckling lär det inte bli. Istället utvecklar man nog hans offensiva kvalitéer än mer.
Som Ultavimici (ursäkta stavningen) skriver så har en spelare som Erik Karlsson vunnit pris som bästa back, trots bristande spel i egen zon. Han sitter på ett fett och långt kontrakt. Likaså Phil Kessel som inte heller är en grovjobbare. Ändå visar deras klubbar uppskattning och tro för dessa spelare, trots att dom inte är kompletta spelare.

Kommentera