1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482517 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1649772

Sv: Apropå ingenting...

hanzon:

Vissa spelare får man räkna med att dom inte är lika bra åt båda hållen i spelet. Har man en spelare som Nylander i laget, får man antingen skeppa iväg honom eller matcha honom med ett forwardspar som minimerar hans svaga sidor. Lyft fram hans styrkor ännu mer istället. För någon defensiv klippa kommer han aldrig bli.
I NHL är man mer noga på när man släpper sina bästa offensiva spelare på planen. Vid offensiv tekning kommer dom bästa i planen, om orken finns. Nylander ska spela i offensiv zon. Det gör han om han spelar i ett bra lag, som prioriterar mycket puck. I ett topplag som SkAIK, som även spelar offensiv hockey, hade William passat perfekt. Hans svagheter hade inte synts, om han hade fått spela med mer defensivt skickliga spelare än vad MoDo har i dagsläget. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

S-vikaren: Nylander är verkligen inte bra defensivt, men samtidigt kanske man ska titta på lite statistik också. Nylanders +5 i +/- är faktiskt näst bäst i laget efter Djuse(!). Jag tycker inte heller att han är duktig i egen zon, men jag måste faktiskt ge honom att den kedjan med Skröder och Kempe har klarat sig riktigt bra trots att två av de tre inte jobbar arslet av sig på den sidan.

Vad vill jag säga med det? Jo, att om det fungerar bra trots att det inte ytligt borde det, så kanske man ska acceptera det och fortsätta. Kedjan har varit vår klart bästa och varför plocka bort Nylander som center om det faktiskt fungerar. Sätt honom som ytter om de börjar släppa in mål, men fram till dess tycker jag att han kan få fortsätta.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Man ska också komma ihåg att Nylander fostras hårt för att bli en NHL spelare av klass och inte en allround SHL spelare som är okej på det mesta men utan någon riktig spets.
Och nej försvarsspel är inte något som varje spelare i NHL behöver ägna sig åt. Erik Karlsson har fått Norris Trophy och det säger väl allt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

S-vikaren: Riktigt bra skrivet av Sanny:

bloggar.expressen.se/sannylindstrom/

Kommentera