1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482571 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1694539

Sv: 2015-08-28 MoDo - Brynäs i Sollefteå

J F K: Av träningsmatcherna hitills att döma så ser defensiven tyvärr lika illa ut som förra säsongen! Våra backar blir oerhört lätt stressade och nertryckta djupt i egen zon, vilket gör att vi i princip aldrig kommer till samlade anfall.

Så att vår offensiv ser intressant ut med Ritchie, Wilson, Thomas, och Butler kvittar ju när vi aldrig kommer i samlade anfall.

Jag är tyvärr rejält orolig inför den här säsongen, vi hade SHL:s sämsta försvar förra säsongen, och den ser tyvärr nästan lika dålig ut hitills den här säsongen. våra vattenbärare på backen i Torp, Djuse, Carlsson, Hedman, Persson håller tyvärr för låg klass. Vi skulle behöva 1-2 defensivt skickliga pjäser till i backuppsättningen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 2015-08-28 MoDo - Brynäs i Sollefteå

Confusius: Nu har jag inte sett någon av matcherna ännu men det här låter illa. Jag säger som jag alltid brukar säga, tycker det har blivit för upphaussat med offensiva "moderna" backar, då media och andra höjer dem till skyarna och tycker de är Guds gåva till hockeyn. Om de samtidigt är helt värdelösa i egen zon så tillför de ju ingenting när målen börjar trilla in för att målvakten inte får någon hjälp, även om de lyckas göra en del poäng framåt.

Då tar jag hellre rejäla defensiva backar som gör 0 poäng framåt men är riktigt säkra och stabila i egen zon. Många tycker ju att det är gammaldags och bakåtsträvande med den typen av backar, men jag känner hellre stabilitet och trygghet bakåt än flashiga "forward wannabes".

Kommentera

Sv: 2015-08-28 MoDo - Brynäs i Sollefteå

Confusius:Kanske lite väl negativt angående Djuse. Alla som såg modo spela förra säsongen såg att Djuse var riktigt bra. Att han skulle ha gått och blivit tvärdålig till denna säsong tror jag inte. Visst, han kom in snett i en hel del situationer i dag, men han kommer nog hitta tillbaka snart. Hedman och Torp var däremot usla i fjol och kommer förmodligen vara lika dåliga i år.

Kommentera