1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481603 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1698493

Sv: SHL-premiär Örebro - MoDo torsdag 17/10

Monno: Jag tror att alla självklart insett att defensiven var horribel. Det är väl en försvarsmekanism att inte uttrycka hur dålig den var.

Det känns som att vägvalet med mer utpräglat man-man är fullständigt dömt att misslyckas. Kanske Huras körde så i Ingolstadt/DEL ifjol med lyckat resultat, men jag tycker att Alavaara och Gradin borde kunnat förklara för Huras att det inte fungerar i SHL. Speciellt inte med det material vi har på backsidan.

Det var ju flera gånger våra backar i Örebros kontringar utmanade motståndarna genom att försöka trycka ut dem. Då Örebro hade bättre fart på skridskorna rundades vi tyvärr lätt. I de fallen (Lindgren, Whitney med flera) så borde backarna helt enkelt släppt ut Örebro på kanterna och säkrat mitten istället. Vi blir ju fullständigt vidöppna och det blir ännu värre när våra forwards inte hunnit med hem, för då blev Örebro i numerärt överlägset mitt i banan. Hade vi släppt deras forwards där ute på kanten så hade ju backarna haft mycket bättre läge att klara ett 2-1 eller 3-2, än att de som nu är utelämnade ute vid sargen.

Kommentera

Svarskommentarer