1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481097 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1713854

2 x Luleå, fredag 4:e och lördag 5:e december
MODO Hockey hade två träningsfria dagar innan tisdag, onsdag och torsdag har använts som maximal förberedelse inför dubbelmötet mot Luleå Hockey. Laget reser till Luleå under torsdagen för match på fredag kväll innan så kallat back-to-back-möte betyder att lagen drabbar samman två gånger på lika många dagar och Luleå Hockey gästar Fjällräven Center på lördag kväll. MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson har dock fullt fokus på det första mötet och uppgiften som väntar.

– Luleå har vunnit matcher på slutet och vann även senast mot Frölunda i CHL. De har fått ihop spelet på ett annat sätt den senaste tiden och det är ett bra lag som vi kommer att möta. Vi har koll på hur de spelar i givna situationer och all respekt för våra motståndare, men vi har fokus på det vi ska göra och var vi är i vår process som ett lag.

MODO Hockey har tre raka segrar på hemmaplan medan de två senaste bortamatcherna slutat utan poäng. Det är dock endast tillfälligheter enligt Andreas Johansson som tycker att laget uppträtt minst lika bra på bortaplan. Två matcher på två dagar är någonting laget ser fram emot.

– Vi åker upp dagen innan och vi har tränat bra de två senaste dagarna där det nu är fullt fokus på matcherna. Det är roligt för både spelare och ledare att matcherna kommer tätt och det som gäller att återhämta sig mentalt. Alla spelare är så pass vältränade att det inte är några som helst problem fysiskt, det är bara mentalt i back-to-back där du som proffesionell atlet måste lägga bort fredagens match direkt, oavsett hur den slutar, och kunna slappna av och återhämta dig. Vi har dock uteslutande fokus på fredagens match.

Det är två lag med god formkurva som drabbar samman då Luleå Hockey vunnit fyra av sina fem senaste matcher medan MODO Hockey vunnit tre av de senaste fem. Det är dock första gångerna i SHL 2015/2016 som lagen nu drabbar samman med varandra.

Läget i MODO Hockey

Byron Ritchie fortsätter att rehablitera sin skada medan backen Nichlas Torp även missar spel en tid framöver efter en kross-skada på fingret och kommer inte till spel.

– Det blir att vi får göra om lite i laget. Synd och tråkigt att Nichlas är borta på grund av skada då vi är nöjda med hans prestation, men samtidigt ger det andra möjligheten att kliva fram. Dennis (Persson) har inte fått spela någonting den senaste tiden, men han är redo, säger Andreas Johansson och avslutar:

– Vi åker med tretton forwards, sju backar och två målvakter. Vi känner oss utvilade, pigga, fräscha och laddade där det varit bra för oss att få träna under nästan en hel vecka. Vi har bibehållit den positiva energin efter matchen senast och nu gäller det att leverera i helgen.

Laget enligt allehanda.se

Keeper:
Jonatan Bjurö

Backar:
Jesper Lindgren - Noah Welch
Shaun Heshka - Oscar Hedman
Joel Kwiatkowski - Emil Djuse
Dennis Persson

Forwards:
Gustav Possler - Emil Pettersson - Carl Grundström
Bobby Butler - Maxim Lapierre - Victor Olofsson
Bill Thomas - Kyle Wilson - Patrick Dwyer
Peter Öberg - Ludvig Nilsson - Per-Åge Skröder
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 2 x Luleå, fredag 4:e och lördag 5:e december
Heshka och Hedman samt Welch och Lindgren. Det känns som en rysslandsfond - stor risk och hög avkastning.

Sedan tycker jag nog att Bill Thomas ofta får för stort förtroende.
Kommentera