1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480193 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1725571

MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
MODO Hockey kommer senast från seger och tre poäng mot Linköping HC på bortaplan och ställs nu mot Malmö Redhawks hemma i Fjällräven Center i den sista matchen innan landslagsuppehållet. En titt i tabellen visar att fem poäng skiljer lagen åt och att matchen därför kan bli oerhört viktig inför slutspurten av SHL 2015/2016.

Torsdagens bortamatch slutade 0-1 och tre poäng till MODO Hockey på bortaplan där Victor Olofssons mål i den andra perioden blev matchens enda och därmed matchavgörande. Skottstatistiken 34-22 där Adam Reideborn räddade 13 skott i den tredje perioden vittnade om matchbilden.

– Det bästa med gårdagen var att vi hade en hög energi i gruppen där segern var en riktig laginsats. De första 40 minuterna var riktigt bra från vår sida och där hade vi kunnat ha bättre utdelning rent målmässigt. Men genom hela matchen spelade vi ruggigt uppoffrande och täcker totalt 24 skott där vi både är starka runt kassen men även Adam Reideborn gjorde en fantastisk match, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson efter fredagens isträning.

"Byron var taggad och hans ledaregenskaper är viktiga"

Lagkapten Byron Ritchie var tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro och spelade 13:38 under matchen, noterades för två skott på mål och skapade oreda framför motståndarmålet i framför allt powerplay.

– Det var skönt för Byron att känna att han klarade av att genomföra en match då det är en helt annan sak att träna och åka skridskor i jämförelse med alla kampmoment som sker under en SHL-match. Med tanke på hur länge han varit borta så var det en bra insats från honom där han direkt visar sina styrkor med att sticka in näsan i tung trafik, kommenterar Andreas Johansson och fortsatte:

– Istiden på honom var kanske mer än jag tänkt från början, men det är bara positivt då han klarade av det. Han var taggad till tänderna och peppade på sidan av och på bänken där hans ledaregenskaper är viktig för laget. Nu har han en match i benen och kommer bara att bli bättre och bättre.

"Alla ska spela lika uppoffrande igen"

På lördag väntar Malmö Redhawks på hemmaplan där mötet blir den sista matchen innan ett nio dagar långt matchuppehåll. Det skiljer endast fem poäng mellan lagen i tabellen men de tre tidigare mötena den här säsongen har samtliga slutat med Malmö-seger.

– Vi tar med oss allt bra från den senaste matchen, men det viktigaste är att ta med sig varför man vinner. Den analysen är gjord och det handlar nu om att alla är beredd att spela lika uppoffrande igen. Matchen mot Linköping är historia, vi njöt av den segern direkt efter matchen men nu är det på det igen med ny energi, säger Johansson och avslutar:

– Det kan bli en helt annan matchbild än den mot Linköping, men är alla hundra procent fokuserade på uppgiften så kommer det att bli bra oavsett.

Läget i laget

Peter Öberg är inte aktuell för spel men i övrigt är alla friska och tillgängliga för matchen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
hellge: Ja då är de åter dags för en ödesmatch. Seger idag och hoppet om att missa kvalspel lever i allra högsta grad.

Kör vi på som sist så kan de inte vara några problem att inkassera tre nya blytunga poäng.

----------------------
Titta gärna in på min sida.
Klubbnålar och pins från MODO.
Jag hoppas att någon som hänger på den här sidan ska kunna hjälpa mig vidare.
Eller kanske känner någon som kanske kan.
alfredshemstillmodo.wordpress.com
Kommentera

Sv: MoDo - Malmö, LÖRDAG 6 FEBRUARI 16:00
Btw, laguppställning någon?
Kommentera