1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481014 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1741987

Sv: Apropå ingenting...
Karl Svensk: Omöjligt att gå upp efter man trillat ner? Jojoklubben Rögle håller nog inte med i resonemanget;
Allsvenskan till Elitserien 2009
Elitserien till Allsvenskan 2010
Allsvenskan till Elitserien 2012
Elitserien till Allsvenskan 2013
Allsvenskan till SHL 2015
Dvs 3 uppflyttningar på bara några år. Leksand är på samma nivå och dessutom har lag som Skellefteå, Växjö, LHC, Örebro etablerat sig under tiden. Omöjligt? Nej, men visst är det svårt. Eller du kanske menade att det är omöjligt för Timrå att gå upp?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jaca
En tanke som har slagit mig är att skulle det vara helt fel om SHLs och AHs seriesystem blir som fotbollens dito!!
Dom två sista automatiskt trillar ur och de två lagen ovan kvalar!!
Vet att detta kanske kan röra upp känslor MEN är det inte så att vi då kommer att få lite mer noggranna värvningar och inte att sportcheferna chansar som man lätt får intrycket av!!
Nu är det sjukt svårt att komma tillbaka OM man ramlar ur för alla panikvärvningar har i regel tömt klubbkassan totalt!!
Ingen som har ramlat ur har haft god ekonomi och vad är bättre?
Att ramla ut med god ekonomi som man kanske gör med fotbollens system eller ramla ut i total ekonomisk kaos och att det tar år om en man lyckas att komma tillbaka.
Se på Västerås tex som redan har gott i konkurs en gång för ett antal år sedan och i år var ytterst när att göra det igen!!
Visst utåt sett så säger de etablerade lagen att det är synd att tex MoDo ramlade ur men innerst inne ger dom nog blanka f** i det för alla ser bara till sitt eget hus och vill inte beblanda sig med deras problem!!
Detta är något som på senare år har vuxit fram, ett exempel är när tex SAIK var nära konkurs gick Björklöven in med en summa för att hjälpa dem, vad tror ni SAIK gjorde när Björklöven var i samma situation för ett antal år sedan?!?
Visst att säga det är en sak, det låter fint men att göra något mer drastiskt är en annan sak!!
Vad som talar för MoDo att dom ska ta sig tillbaka är att konkurens från andra idrottsklubbar i den stan är minimal om man tex jämför med Björklöven i Umeå!
Hur många elitlag finns det i Umeå, tror knappt att det finns en stad i Umeås storlek som har så många lag i eliten som oss!!
Lätt att glömma när sponsorer ska hittas!!!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Mittnamn:
Nu måste du jämföra med lag i närområdet såsom Timrå och Björklöven, inte något som den gemene Nolaskogsaren betraktar som Afrika. Modo befinner sig geografiskt nästan precis i mitten av dessa båda och vi beräknar snittet hamnar vi nära korpennivå. Svart på vitt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Glädjande att se så många nya medlemmar sen uttåget från shl. Viktigt att stötta i med och motgång

PS själv är jag en av dom
Jag gick också in med 5000 extra i klubben
Kommentera