1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481271 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1766077

Sv: Modo - Vita Hästen 7/10
hockey_21: Modos bortdömda mål var en kontring i fyra mot fem. Rundqvist passar till Jakobsson som avslutar mot mål. Rundqvist åker in i målgården, men backar ut. Det blir ett hopslag mellan Jakobsson och deras back son gör att pucken går i en båge över målvakten. Rundqvist påverkar inte målvakten, utan har då backat ut. Han är fortfarande i målgården, men är samtidigt inte i närheten av målvakten.

Med en bra domare skulle det blivit mål. Både Helber och Harald Lückner anser att domaren gjorde fel, men den svartvita krystade ihop någonting om att målvakten kunde ha velat förflytta sig till vänster (vilket inte rundqvist blockerade) samt att rundqvist när han gick in i målgården påverkade målvakten. Det senare kan man teoretiskt hävda, men i realiteten var målvakten rakt emot Jakobsson och hade verkligen inte tappat position för att rädda pucken.

Samma domare lät en hästen-spelare krocka med Bjurö och ramla in i målet utan att blåsa av. Han var givetvis inte på gång att blåsa av vid rundqvist extremt lätta puff heller, men av någon anledning dömda han bort målet trots att exportera tyckte att det var fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen 7/10
J F K: men snälla JFK Rundqvist åker in i målgården och trycker bort hästens målvakt utanför målburen sedan backar bort. :-)
Kommentera