1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481422 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2701789 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
Törna: Ja, jag ser väldigt mycket fram emot mötena med modo kommande säsong. Det var ju så länge sen nu…
Kommentera

Sv: Silly season
Chamez: Precis, vill se vår hemska förlustsvit mot Gävlarna förintas, gärna redan i första mötet. Snart borde väl spelschemat för säsongen bli officiellt?
Kommentera

Sv: Silly season
Helt ärligt så är väl detta ett MoDo forum och endast det! Hade gärna sett att det diskuteras om vårat Modo här och inget annat! Brynäs diskussioner kan ni ta i Brynäs tråden. Tack
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Dåvarande klubbdirektörens Campeses ord kanske måste betraktas ur ett annat ljus. Om Brynäs degraderas tre gånger till kanske man kan ta 4 (allsvenska) guld, eller så pratade han helt enkelt om Västerås bandy, där han jobbar nu. Har inte superkoll på bandy men sannolikheten att Västerås radar upp guld där känns större än att Brynäs gör det i SHL :-)

"Kärnan" om ni kallar den, alltså de som åkte ur, kommer att kompletteras med mycket bättre spelare 24/25 än de gjorde 22/23, men det är klart att det påpekandet är relevant. Men jag gillar ändå att de stannade kvar och tog Brynäs tillbaka till SHL, de ställde saker till rätta, det kan jag ändå respektera.

Fattar jämförelsen med HV, men HV och Nubbens galna värvande känns ändå som en klass för sig när det gäller att bränna pengar. Förhoppningsvis blir inte Alcén den nya Nubben...
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Vadå inte idag heller? Bonden får ju napp hela tiden!

Sen håller jag med BB lite att jag tycker ni inte verkar rett ut orsaken till degradering inom klubben.
Ni kör säsong 3 med "samma" spelare och tänker att dom helt plötsligt inte ska åka ur?

HV studsade ju upp utan att egentligen ta tag saken också, och dom har garanterat högre budget än er, och inte vet jag om jag tar deras säsong före den vi hade...

Siktar Brynäs fortfarande på tre guld innan 2025 eller vad det var?

Kul att se va Hinken och Karlin går ut och sätter för mål inför säsongen. Bättre än ifjol är nog grundfilosofin så då siktar vi på åtminstone playin gissar jag. :-)
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Brynäs var visserligen en förlängning från SM-guld 2017, vilket var mindre än 10 år sedan, men överlag har du rätt. Som jag ser det ingår det lite i vårt Brynäsfans DNA att ibland ha hybris och oftast övertro på laget, i alla fall den här tiden på året. Vi har också stora (inte sällan orealistiska) förväntningar på laget. Det är vår svaghet och vår styrka. Tror det är för att många av oss tänker på Brynäs som en storklubb.

Förstår verkligen skadeglädjen hos andra lags supportar, men i det stora hela spelar det ju ingen roll om andra lags supportar är skadeglada eller inte. Det är inte för andra lags supportar som man har verksamheten.

Sen förstår jag inte hur det har kunna blivit så ont blod på hockeysnack mellan (vissa) Brynäsfans och Modoiter, så vitt jag kan komma ihåg är det en ny företeelse, men det verkar som att det bottnar i den där löjliga debatten om vilket lag som är bäst av Modo 22/23 och Brynäs 23/24. Den är löjlig eftersom den är så otroligt irrelevant.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Jag är lite förvånad över hur Brynäs-supportrarna kan vara så kaxiga. Jag menar, ni har varit en krisklubb i 10 år, åkte nyligen ur SHL och hade bondröta att HA var sämre än på årtionden.

Inget snack om att ni var det i särklass bästa laget, men var och varannan Brynäsare tycks tro att degraderingen var ett temporärt olycksfall i arbetet och att ni nu ska vara med och utmana om SM-guldet ungefär...?

På sätt och vis hade det varit uppfriskande, så att det inte blir samma klubbar om och om igen som spelar final, men går det åt pipan kommer nog rätt många känna skadeglädje.

I princip varenda MoDo-supporter sa att allt förutom plats 14 skulle vara en bonus inför förra säsongen, men ni tycks redan lida av hybris?

Väldigt, väldigt märkligt.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Finns ingen anledning att kasta ut siffror, särskilt inte innan trupperna är spikade. Om du tror att Modo kommer ha en lika stor spelarbudget som Brynäs så får du gärna tro det. Jag är rätt säker på att det kommer säga sig självt att Brynäs trupp är betydligt dyrare när man kollar igenom namnen på de spikade trupperna.

Säkert kan man ha olika definitioner av vad en klasspelare är. I din verklighetsuppfattning kan man ju till och med spelares efternamn vara felaktiga, du vet bättre än de själva vad de heter. Förstår dock inte varför du blir kränkt/förbannad av att Brynäs (uppenbarligen?) har mer pengar än Modo och att någon kallar Källgren för klasspelare. Om du kan ha en annan definition av vad någon heter, så borde väl folk kunna ha olika definitioner av vad en klasspelare är också?
Kommentera

Sv: Silly season
Peja:

Om Källgren som spelat i AHL största delen av sin nordamerikanska vistelse med katastrofal statistik är en klasspelare så är din definition av klasspelare väldigt skev.

Eller så svamlar du bara skit.

Du som sa att Brynäs skulle ha mycket högre truppbudget än MoDo kan väl slänga ur dig en siffra, eftersom du verkar ha sån bra koll.

Det är skojare som dig som gör en förbannad. Skoja på ditt eget forum i stället.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Om en målvakt som varit SM-guldvinnande keeper i sina enda hela SHL-säsong återvänder från Nordamerika efter 3 år med 24 matcher för Toronto Maple Leaves så är jag beredd att kalla denne för klasspelare i SHL-sammanhang. Hans CV rättfärdigar det.

Sen vet jag att du bara försöker provocera men det lyckas inte idag heller.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Vad trevligt du behandlar en gäst, mycket imponerad
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge:
Var väl ungefär samtidigt som vi fick veta av dig att vår fjolårstrupp var den sämsta nykomlingen någonsin, och att vi minsann skulle få ett brutalt uppvaknande.

Vi kan konstatera att du hade väldigt fel.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Varför säger du att Källgren är en klasspelare om du inte har koll på honom?

Du sa också tidigare att du hade koll på hur mycket era spelare tjänade och er trupps budget som skulle vara mycket högre än MoDos, men du kunde inte spotta ut dig någon siffra överhuvudtaget.

Du bara svamlar skit verkar det som.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: Läste en del kommentarer om Lindblom på ett Flyers-forum. De menade att han var på väg att etablera sig i deras förstakedja innan han fick cancer. Han hade en skitsäsong 23/24, fick chansen i Sharks i höstas men fick en puck på foten, ett brott och borta 2 månader. I januari blev han sjuk men fortsatte spela, det visade sig vara körtelfeber som tog lång tid att bli frisk ifrån. Så han var nog inte i riktigt bra form någon gång under 23/24.

Om Lindblom får en bra försäsong och kommer i bra fysisk form, så blir han definitivt att räkna med i SHL. Han är en NHL-spelare som tyvärr har haft massa otur de senaste åren. Kan mycket väl bli så att han spelar i Brynäs i 1-2 år och sen åker tillbaka till NHL.

Källgren har mycket bättre meriter än Eriksson Ek. Har inte stenkoll på honom men blir spännande att se, och så får vi se vem som Brynäs kompletterar honom med.

Modo gör också spännande saker, senast True, så blir kul att se er också.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Kan jag fråga.

Vad ser ni i Lindblom och Källgren?

Källgren har varit riktigt usel i AHL och påminner om vår Eriksson Ek. Ska ni skaffa en bättre förstamålis eller är Källgren tilltänkt första?

Lindblom 16p på 41 matcher i AHL och han verkar bara bli sämre och sämre även fast han bara är 27 år gammal.

Kommer kärnan som spelade ut er ur SHL bli bättre SHL-spelare nu när dom är två år äldre och spelat HA ett år?
Kommentera

Sv: Silly season
Törna: Ja, vi bör fokusera på att bryta en infernalisk svit Brynäs har mot oss. Vi har tydligen förlorat nånstans mellan 12-16 raka matcher i högsta serien. Lovar att skriva en notis i Brynäsboken den dan vi lyckas bryta förtrollningen
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Om din grogg är större bör du börja njuta av den
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: 30-åringarna kanske behövde ett år i HA för att utvecklas.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ja, samma kärna… plus Silfverberg, Djoos, Lindblom, Benn, Källgren och några klasspelare till.

Med tanke på att du informerade oss Brynäsfans om att Kelleher inte skulle klara av slutspelshockey inför slutspelet, som sedermera slutade med att han blev utsedd till slutspelets MVP, så kanske vi alla borde ha lite mer ödmjukhet inför våra egna profetior?

Tror att Brynäs och Modo kommer slåss om ungefär samma placeringar. Spännande att följa, det är ju verkligen två olika typer av lagbyggen. Ni kommer ha yngre bärande spelare som är hungriga och spelar i högt tempo, Brynäs kommer kanske ha ligans mest meriterade toppspelare sammantaget, hur mycket rutin som helst.
Kommentera

Sv: Silly season
Törna: min grogg är större än din grogg. Så jag vinner oavsett vad
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Lyssnade på rinksidepodden och de konstaterade att toppen var mycket svagare. Var glad för det.

Men det blir kul att se om kärnan som åkte ur blivit bättre de senaste två åren. Följer Kellgren med ner nästa sväng?
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Det blir lite lätt DejaVu över den här diskussionen, vad sägs som att lämna det som varit bakom oss och se fram emot en ny utmaning till hösten med spännande möten?

Menar mest; 2 månader med samma ord är rätt jobbigt. (Och innan du säger de, det gäller i alla böcker, alla olika klubbmärken)

Hade varit skönt om vi kunde släppa ”min pappa har en större brorsa än din moster”-mentaliteten nu och blicka framåt.
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: KHL är väl ostrukturerat spel. Så varför skulle SHL passa honom bättre än HA som är ett stort kaos?

Indrasis är seg, gammal och en typiskt powerplayspelare som man kan sätta in en staty i stället för honom i 5v5 för att få bättre effekt. Lite som Tambellini och Olle Liss. Kopacka har jag bara sett fungerar offensivt och Bertilsson spelade ut er och är nu dessutom två år äldre.

Det var det du läste som jag skrev och det har du rätt i. Våra HA-spelare i andrakedjan bar oss, och det var för att dom var extremt skickliga i båda riktningarna.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: ”Skillnaden mot oss var att vi gick upp och stannade kvar tack vare tränarstaben. Ni gick upp för att för de andra lagen floppade trots rätt tveksamt eget spel.”

Det är klart att man kan kalla 22 segrar på de 23 senaste tveksamt eget spel.. To each his own… Och innan den kommentaren kommer, vi Brynäsare vet redan att årets säsong i HA var den svagaste i mannaminne… Annat var det när modo spelade där…

Innan säsongen fick ju vi Brynäsare en massa varningar av er modoiter. Det går fort i HA… En onsdag i Västervik i november är inte lätt… Vi kan konstatera att det gick rätt lätt…
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Kan se Kopacka lyckas, men Indrasis är rätt lat och till åren. Bertilsson och kärnan var högst delaktig till att ni åkte ut, så han vet vi var vi har. Bara två år äldre.

Skillnaden mot oss var att vi gick upp och stannade kvar tack vare tränarstaben. Ni gick upp för att för de andra lagen floppade trots rätt tveksamt eget spel.
Kommentera

Sv: Silly season
bonden: ” Jag väntar bara på att få se Kopacka, Indrasis och Bertilsson floppa. Som dessa dominerade i HA tror jag tyvärr det blir tvärstopp i SHL. Kopacka och Indrasis kan inte fuska med backchecken i SHL. För då blir man straffad direkt.”

Kopacka och Indrasis är oprövade på SHL nivå ja. Men en spelare som Indrasis har ju varit spets i KHL i ett 10-tal år. Jag tror att SHLs mer strukturerade spel kommer passa honom ännu bättre än HA.

Sen är ju vår kärna, där Bertilsson räknas in, redan beprövade på SHL nivå, där är jag inte ett dugg orolig.

Det var ju era oprövade, på SHL nivå, HA spelare som bar modo hela säsongen. All spets som värvades in floppade ju utöver Lehtinen och Ranta…
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: han halkar ju på en festinbjudan och är lam hela den sommaren
Kommentera

Sv: Silly season
TickledDonkey: nej, en ytter in om pengar kvar efter backen (och de hittar någon, förstås)
Kommentera

Sv: Silly season
Hur var det, visst är det slut på forwardsvärvningar nu? För visst var det så att det var antingen en center eller en ytter som skulle in?
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Har en känsla att det här blir the summer of George!
Kommentera

Sv: Silly season
grimiss: Det ryckte till rejält i baguetten när jag hörde om Stor-Dansken!
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: kommer Georg behöva söka sjukvård snart pga ihållande hockey-erektion?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: En galen center på 196 cm och 97 kilo är ju som att George skulle få en stor gratis smörgåstårta på altanen i Själevad.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: MoDo kanske börjar komma ikapp i scoutingen. Ser ut att vara en smart värvning. Tyngd att lägga mellan våra smarta forwards. Jasek kan nog driva runt finnen på ett bra sätt.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Nära skjuter ingen hare. Man kan ju räkna ut att det blir såhär i junismatcher. Släpper man fyra i första perioden ska man inte vinna.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Det blev hyggligt jämt ändå trots rögle-hockeyn och Kanadas individuella skicklighet.
Kommentera

Sv: Silly season
Lucas Pettersson missar sitt femte friläge? Kan åtminstone säga att han skapar en del till skillnad från en del andra, men är för ineffektiv när det gäller.
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey: George behöver nog en bra wingman efter att ha drabbats av the shrinkage problem och tappat i tjejernas gunst.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: hahaha. Underbart
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Vad tror vi om True nu när han är presenterad? Det låter ju som att man följt honom över tid och att han är en spelare man verkligen ville ha. En spelare man ser tydligt passa in, till skillnad från några sena värvningar som O'Regan, Hutsko osv, som mer varit tillfälligheter.

Får vi bara den där toppbacken så tror jag vi kan sikta mot slutspel, även om det kommer bli tufft.
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Tjejer här i Umeå som fortfarande undrar vart du tog vägen. Jag sa att han är ju MoDoit med villa i Själevad nu och har höga krav.
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Det beror ju på kostnaden och vad de förväntas fylla för roll. Ta Silfverberg i förstakedjan för en dyr prislapp och med en förväntan från honom på väldigt mycket speltid kan bli väldigt lite för pengen. Jag får för mig att Brynäs kan få stora problem med tempo kommande säsong.
Kommentera

Sv: Silly season
erjo: Ja inte skulle jag så här i förväg klaga om lindblom o silfverberg hade skrivit på för modo. Skulle såklart aldrig hända, men trevligt med lite rutin o inte så att jag tror de blir klappkass direkt.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Första och andra var ändå mer offensivt än resten då även SAIK backade hem.
Jag håller med om att den här hockeyn är bedrövlig.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Farsan och jag har tyckt att SHL är megatråkig så MoDo är en frisk vind nu som vågar köra snabbt och offensivt. Har inget emot tufft och grisigt spel. Får smälla om det är OK från domarna.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Tror det finns mycket mer att hämta om man lämnar den här bakåtsträvande hockeyn. Kollade första matchen av SM-finalen och jag har aldrig sett någon tråkigare final, någonsin.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Oroa dig inte, Hedman och Stockholms Kempe fixar revanschen i VM.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Fast det har väl nästan alltid varit så att Kanada med tio gånger fler registrerade hockeyspelare haft de individuellt bästa spelarna med marginal. Vår chans har alltid varit bättre organisation, defensiv och laganda. Ibland räcker det, men inte när vi har en svag årgång.
Kommentera

Sv: Silly season
I Sverige spelar vi stor rink och Röglehockey, vilket kanske inte gör att det är så konstigt att man blir helt upprullade av kanadickerna. Det skiljer så otroligt mycket i spelskicklighet mellan nordamerikanska och svenska lag.
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson: Förra säsongens fans-värvning Meyer är tillbaka kanske? Tror dock på Fredrik Forsberg som glassat klart i HV. Som Liss med ett bra skott och... Och... Inget annat.
Kommentera

2701789 · »