1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481618 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1778653

Sv: Modo - SSK
Sawchuk: Intressant.

Ja, att extraträna är ett måste för att bli duktig. Frågan är hur den ska bedrivas. Jag ser allmänhetensåkning som den klassiska vägen till framgång.

Jag kanske är bakåtsträvare, men professionella institut, kliniker etc låter ju som något som skulle döda glädjen för väldigt många barn.

Finns de enorma fördelar med dessa camper och akademier jämfört med friåkning?

Vad jag läste i någon artikel har tex Elias Petterson kört ensam i hallen med storebrorsan. Men visst, de kan ju haft professionell hjälp också.

Sedan har jag en annan fråga eftersom du verkar ha koll på scouting, skulle du i ungefärliga mått kunna uppskatta:

Hur mycket tid lägger MoDo på att scouta spelare?

Om det nu är för lite tid, hur mycket skulle behövas?


Om jag skulle försöka att svara själv, så blir svaret:

"Modo scoutar med 2-3 man på heltid men de borde åtmistone var fem gånger fler."

I min uppskattning räknar jag Hedberg/Susse/Ödda som en heltidsanställd eftersom de förmodligen har andra saker att göra också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - SSK
WarEvryPractice: Det är samma killar som är på allmänhetens som också åker på camper, min känsla är att de bästa instruktörerna på sådana camper och läger sätter glädjen först och är väldigt noga med att övningar ska vara kul. Ofta lyckas dom bättre än föreningstränarna.

Om vi tar Grewe och Björnfot som fick de individuella utmärkelserna i TV-pucken i år så är dom ju praktiskt taget fostrade på olika camper sedan 10-års åldern.

En annan sak som ungarna brukar tycka är kul är att dom träffar andra hockeygrabbar från hela Sverige vilket innebär nya och fler kompisar och ett kontaktnät över hela Sverige.

Nåväl, rätt eller fel kan jag inte svara på men vår analys är att det är en avgörande faktor vilka spelare som lyckas nuförtiden.

Det största problemet är nog att den ekonomiska faktorn gör att alla inte har tillgång till detta.

Jag är tveksam att Modo ens får ihop en heltidstjänst på scoutingsidan, på papper ja men i praktiken så är man inte där.
Kommentera

Sv: Modo - SSK
WarEvryPractice: Enda flopparna i dagens Modo är väl Farley och Paris då. Andra år har det varit 4/5 spelare som har floppat. Det känns som Modo har blivit bättre på scoutingen efter att "sportrådet" har klivit in. Farley var en chansning men han var inte dyr heller. Ett lag som Linköping har nästan aldrig några floppar,hur jobbar man där nere? har dom bara mer scouter?
Kommentera