1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1793540

Sv: Modo - Almtuna 170125
jeensen: Vi är tyvärr ett bottenlag i att hålla pucken.

stats.swehockey.se/Teams/Statistics/Possession/7157

Lag med underdog-stämpel (typ "Bofors" och Tingsryd) kan ha låg possesion och ändå lyckas. Men för en storklubb som MoDo så måste ju denna siffra upp.

Det skulle vara intressant att se motsvarande statistik för SHL.

Innan jul var det Conny som berättade våra brister. Nu är det Hartman, han sa detta om Modo i en plusartikel:

"De har några farliga framåt. Ett helt okej lag men backsidan är deras stora problem."

Såg bara delar av matchen igår, men jag tyckte Berglund såg bra ut. Smotherman kändes långsammare än jag minns honom från KHK. Ser dock tung och stark ut, så han kan kanske göra lite poäng ändå. Han var den enda som tog risker i förlängningen, han borde spela mer vårdat där nu när vi har bra straffläggare.

Gillar inte att Björklund missar pucken när han ska skjuta. En av passningarna var iofs en höjdare. Men då kan väl försöka få kontroll på den istället. Men hans straff var fantastisk.

Pantern borta nästa. Den vinsten ska vi fira med episk bild på bortaklacken :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Almtuna 170125
WarEvryPractice: Anledningen till att Björklund gör så pass mycket mål är för att han till skillnad från alla andra modospelare helst skjuter direkt. Jag skiter i om han missar pucken ibland. Jag stör mycket mycket mer på de som alltid ska ta emot pucken, titta upp och sedan skjuta.
Vilken målvakt räddar inte ett oskymt skott utifrån om det inte är i samband med förflyttning???
Kommentera

Sv: Modo - Almtuna 170125
WarEvryPractice: Som sagt är vi ju jäkligt ådliga på vinna puck i egen zon. Om det beror på att vi är för dåliga eller taktiken men att vara så pass passiva?
Sen är det ju allt för sällan vi får upp någon snurr i anfallszon också. Vi har ju vissa duktiga fw som skapar lägen ändå. Men det vore ju skönt om vi kunde snurra runt lite så vi slipper ta ut oss i egen zon hela tiden. Hanses skulle nog uppskatta det också.

Anågende Björklund, Ivandrago har ju påpekat att han ramlar en del också. Överlag gör han en del konstiga saker så han vänder "ut och in" på sig själv. Jag undrar om han inte kan vara lite klumpig helt enkelt? Känns som att han skulle kunna vara lite klumpig/virrig som person och att det är det som ställer till det på isen ibland? Långsökt men...
Tycker dock han åker mer skridksor, snabbara skridskor och allmänt kämpar mer för varje match som går nästan.
Kommentera