1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474574 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1829886

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Ingen hävdar att Grönborg är bra, däremot så tkr nog många att det är "häpnadsväckande" att du dömer ut Grönborg som den "sämsta förbundskaptenen någonsin" och kalla honom "djävla pajas". Om vi tittar på Grönborgs resultat så kom han 3 i en turnering med världens bästa efter Kanada och ett all-star lag, och nu till final i ett VM där det på pappret finns två lag som är bättre. Vi kan väl närapå säga att USA hade ett "på pappret" lag som inte var alltför långt ifrån eller jämbördigt med Sverige. Att du sedan väljer att jämföra med kritiken mot Modos coacher exklusive Ulf S. blir även det lite "häpnadsväckande" då vi utan att överdriva inte kan påstå att Modo som lag överträffat sig själva.

Till matchningen så matchar Viktor/Anton/John K lite hårdare än övriga backar. Viktor/Anton har legat kring 24-25 min, vilket nog är vad man klarar på isytan i värmen som det förtillfället har i arenan. Igår lite lägre men antar att det har att göra med att man var avgjord i sista så man valde att stänga matchen. Jämförelser 20 år tillbaka i tiden med lag blir svåra, dels hade vi färre spelare i NHL och dels var många matcher mot de mindre avgjorda på förhand, vid seger med mindre än 3 måls marginal hade man gjort en dålig match.

Sedan kan jag inte påminna mig om att Sverige vid så många tillfällen spelat ut sina motståndare när motståndarna tillhört de mer etablerade nationerna, det skall vara Kanada 2002 i OS, vill även minnas att nån match mot USA 98 OS, Tjeckien OS 2006. Det brukar vara någorlunda jämna matcher där det behöver studsa ens väg för att man skall klara det. Sedan kan man alltid ha synpunkter på detaljer men att det skulle göra Grönborg till en "djävla pajas" känns lite väl i överkant.

Man får heller inte glömma att en del av mindre nationerna blivit mkt bättre, exv Danmark/Schweiz/Tyskland. Kastar vi tillbaka dagens danska lag eller Schweiziska lag till 98, så undrar jag om inte de lagen kunnat utmana om semi om vi skall jämföra så. När dessa lag möter Sverige så packar de framför mål och tätar i mitten, vilket gör det rätt svårt för Sverige. Så länge vi lyckas vinna finns inget att klaga på, och här är det tur att vi fått in NHL spelarna annars hade det blivit styft.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Ja, var han inte coach i VM förra året och vi presterade riktigt dåligt? Var han inte coach i World Cup där vi var stundtals helt utspelade av U23 och förlorade mot ett hopplock som dömdes ut som så dåligt att de inte skulle ha en chans att vinna turneringen.

poängen är att vi inte en enda hel match har presterat rakt igenom bra. Tvärtom har jag inte på massor av år sett så många matcher med tre kronor då man är direkt dåliga. Detta trots att man för året alltså har ett fantastiskt bra lag på papperet.

Grönborg har heller inga meriter alls som kan motivera att han är landslagscoach, och det som kanske retar mig mest. Jag hör mycket surr om att det är Boustedt som styr förbundet med järnhand och att han stoppar in sina polare på viktiga positioner. Aldrig har väl det stormat så mycket om ett landslag som när Boorken nu varit i damerna. Bendelin får U18 trots att han inte presterat något av värde och spelar en hockey som är minst tio år gammal.
Kommentera