1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1831457

Sv: Apropå ingenting...
KomIgenNu:

Du vill så gärna att Modo ska ha en dålig ekonomi, tycker de flesta av dina inlägg här tidigare skvallrar om det.

Du får läsa på lite, man gör en budget för denna säsong som ska ge ett överskott och generera 3 miljoner under vissa förutsättningar.

Sedan verkar alla tro att bara för vi tappar fallskärmen på 6 miljoner kommer vi gå back 2 miljoner ifall vi inte ökar intäkterna. Alla som vet hur företag fungerar vet att man justerar kostnadsmassan och det är detta som pengarna verkar ha gått till, det är inte gratis att säga upp personal om någon trodde det, och det är ju just detta fallskärmen ska gå till, inte rakt in i spelarbudgeten.

Sedan verkar man fått till en deal med kommun och bank för arenan, men ser inga siffror på hur detta påverkar.

"Vi har kommit överens om en bra lösning som innebär att vi gör om amorteringarna från ett annuitets förfarande, till en rak ammortering. Det gör att vi kraftigt förbättrar vår likviditet de närmaste 15 åren. Nu har vi en långsiktig lösning, säger Widebro till Modo Channel."

Någon som kan förklara eller spekulera i hur detta påverkar ekonomiskt och varför.

Härligt att man kan fortsätta att äga arenan, men denna lösning kanske den blir en tillgång istället för ett sänke.

Måste ändå ge cred till klubben som lyckats ställa om, nu har vi en platform att bygga vidare på med stabil grund, långsiktighet och bra juniorer som kommer underifrån.

Nu längtar vi bara efter sportsliga framgångar.

Detta firar vi med en kall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Självklart vill jag det! Jag tycker inte att kommunsnyltande verksamheter ska få leva på skattebetalarna! Men, som du säkert vet, ni har dålig ekonomi! Det var inte en slump att Modo tog ett nödlån direkt då man åkte ner.
Om man inte kan klara av sin egen ekonomi, varför ska då Modo ha extra hjälp till skillnad från andra föreningar i regionen? (Ja, jag vet, de är viktiga bla bla bla) Kanske kan man få ordning på allt och leva på sina egna pengar, kanske inte, det får framtiden utvisa. Om Modo lyckas så kommer det att vara bra för dem men fram för allt för regionens skattebetalare. Dock tror jag att arenaägandet kommer att vara ett sänke, i princip inget lag som orkar äga sin egen arena (ja, om man inte är kommundopad förstås). Du nämner 6 milj som Modo har fått, du glömde de ytterligare 8 milj som också var bidrag, kan Modo fortsätta producera spelare som går till SHL som ger dessa pengar framöver? Har ledningen verkligen budgeterat med att man förlorar, eller som du skriver "justerat kostnadsmassan" med 14 milj, jag är inte så säker på det. Jag läster årsredovisningen ifjol och den var ingen munter läsning, ska kolla på den i år då den finns för läsning sen. Men lycka till, jag ser i varje fall fram emot roliga matcher. Den andra delen är ju för andra att sköta och vi "därute" att tycka till om!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Ja, jag ska också fira med en kall dusch efter att ha cyklat hem från jobbet :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Annuitet är upplagt som så att betalar mer ränta till en början och amorterar mindre för att sedan få det omvända förhållandet slutet av lånet. År 1 amorterar du en miljon och betalt 9 i ränta år 2 amorterar du 2 och betalar 8 i ränta osv osvI rakt system så amorterar du en fast summa över ett antal år. År 1 amorterar du 5 plus 9 i ränta år två 5 plus 8 osv.

Gissar att Modo fått ner totalkostnaden för lånet med sin lösning, svårt att säga hur sen ser ut men borde kunna gå att utläsa i nästa års årsredovisning kanske tom årets beroende på när avtalet slöts
Kommentera