1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482736 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1831492

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Självklart vill jag det! Jag tycker inte att kommunsnyltande verksamheter ska få leva på skattebetalarna! Men, som du säkert vet, ni har dålig ekonomi! Det var inte en slump att Modo tog ett nödlån direkt då man åkte ner.
Om man inte kan klara av sin egen ekonomi, varför ska då Modo ha extra hjälp till skillnad från andra föreningar i regionen? (Ja, jag vet, de är viktiga bla bla bla) Kanske kan man få ordning på allt och leva på sina egna pengar, kanske inte, det får framtiden utvisa. Om Modo lyckas så kommer det att vara bra för dem men fram för allt för regionens skattebetalare. Dock tror jag att arenaägandet kommer att vara ett sänke, i princip inget lag som orkar äga sin egen arena (ja, om man inte är kommundopad förstås). Du nämner 6 milj som Modo har fått, du glömde de ytterligare 8 milj som också var bidrag, kan Modo fortsätta producera spelare som går till SHL som ger dessa pengar framöver? Har ledningen verkligen budgeterat med att man förlorar, eller som du skriver "justerat kostnadsmassan" med 14 milj, jag är inte så säker på det. Jag läster årsredovisningen ifjol och den var ingen munter läsning, ska kolla på den i år då den finns för läsning sen. Men lycka till, jag ser i varje fall fram emot roliga matcher. Den andra delen är ju för andra att sköta och vi "därute" att tycka till om!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KomIgenNu:

Som löven supporter kanske man ska akta sig för att prata om dåligt skött ekonomi. Resonerar du på samma sätt när Löven får hjälp från kommunen?

Lyssna på intervjun med VD Widebro så får du lite mer förklaringar till läget. Ja SHL året var ett steg tillbaka jämfört med tidigare år, men under året har man förhandlat om leverantörskontrakt, man har sagt upp motsvarande 10 heltidstjänster, man har löst alla gamla skulder till spelare och tränare (AJ har fått betalt för denna säsong redan), inget utestående som går med in i denna säsong och belastar. Till detta har man dessutom förändrat villkoren för lånen på arenan, så jag ser det absolut inte som en omöjlighet att man sparar in 14 miljoner.

Dessutom så har vi Grundström, Pettersson som skrivit NHL kontrakt i år och vi har Jakobsson/Stenkvist som skrivit SHL kontrakt som vi får pengar för, så ja med detta besked så ser vi positivt på framtiden, och tror på att ekonomin är på rätt väg.

Framtiden ser ljus ut med flertalet spelare som har potential för minst SHL, Alba, Wahlgren, Sellgren, Lyrenäs, Wernblom för att nämna några. Sedan med en juniorverksamhet som tog dubbla guld så visar det sig att det byggs på underifrån och att vi har spännande spelare på väg upp.

Som löven supporter så skulle jag mer fundera hur man ska få ordning på sin juniorsatsning än att diskutera ekonomin för en klubb som gör ett resultat på över 4 miljoner plus, Löven är ett mediokert lag i J20 elit, och inte nära J20 superelit, hur ska man locka spelare och få dessa att stanna? De bästa kommer söka sig till Luleå, Skellefteå, Modo och löven får inte ut något av detta. J18 laget är ju ännu mer sorgligt som var ett riktigt strykgäng i J18 Allvenskan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KomIgenNu: Flinet jag drar på i fikarummet då Lövare snackar ekonomi....
Kommentera