1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482668 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1831496

Sv: Apropå ingenting...
KomIgenNu:

Som löven supporter kanske man ska akta sig för att prata om dåligt skött ekonomi. Resonerar du på samma sätt när Löven får hjälp från kommunen?

Lyssna på intervjun med VD Widebro så får du lite mer förklaringar till läget. Ja SHL året var ett steg tillbaka jämfört med tidigare år, men under året har man förhandlat om leverantörskontrakt, man har sagt upp motsvarande 10 heltidstjänster, man har löst alla gamla skulder till spelare och tränare (AJ har fått betalt för denna säsong redan), inget utestående som går med in i denna säsong och belastar. Till detta har man dessutom förändrat villkoren för lånen på arenan, så jag ser det absolut inte som en omöjlighet att man sparar in 14 miljoner.

Dessutom så har vi Grundström, Pettersson som skrivit NHL kontrakt i år och vi har Jakobsson/Stenkvist som skrivit SHL kontrakt som vi får pengar för, så ja med detta besked så ser vi positivt på framtiden, och tror på att ekonomin är på rätt väg.

Framtiden ser ljus ut med flertalet spelare som har potential för minst SHL, Alba, Wahlgren, Sellgren, Lyrenäs, Wernblom för att nämna några. Sedan med en juniorverksamhet som tog dubbla guld så visar det sig att det byggs på underifrån och att vi har spännande spelare på väg upp.

Som löven supporter så skulle jag mer fundera hur man ska få ordning på sin juniorsatsning än att diskutera ekonomin för en klubb som gör ett resultat på över 4 miljoner plus, Löven är ett mediokert lag i J20 elit, och inte nära J20 superelit, hur ska man locka spelare och få dessa att stanna? De bästa kommer söka sig till Luleå, Skellefteå, Modo och löven får inte ut något av detta. J18 laget är ju ännu mer sorgligt som var ett riktigt strykgäng i J18 Allvenskan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Fixade man vinst denna säsong utan att gå till playoff så kan man fixa vinst nästa säsong. Företagsledningar som är duktiga reder ofta ut saker nästan oavsett förutsättningar, medan sämre alltid går med förlust.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: I Löven är dom sura pga att alla bra junior går till andra klubbar ( modo, Skellefteå) som cashar in när spelarna efter att spelarna har fått en riktigt bra hockey utbildning skriver där.
Men jag tycker att Lövarna ska vara arga på Löven istället, för att löven har varit misskött ända sen Kiruna maffian tog över, där vad man hette i efternamn betydde mer än hur bra man var.
Ungdomssidan har varit kaos med bråk ,avhopp och utstägningar av ledare och föräldrar. Dessutom så har bra juniorer som ändå har stannat inte fått chansen i A-laget. Och dom som väljer att gå till andra hockeygymnasier blir behandlade väldigt illa som När Anton Öhman valde Skellefteås hockeygym så fick han (som 15 åring) inte spela klart säsongen i Löven, så han spelade i vännäs sista halvåret innan hockeygym. Och när han som 19åring och poäng bästa backen i j20 låter sig bli utlånad till Löven så vänder hela klacken ryggen till, som protest mot honom dom första minuterna av matchen.
Löven har jobbat hårt dom senaste åren för att få ordning på allt.
Och jag hoppas att dom får det så vi kan ha derbyn i Shl i framtiden.
Kommentera