1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478858 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846670

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K: Nä dom är och var nog hyggligt tränade, men det är fullt möjligt att man följer normen (eller mallen om man så vill) gällande fys och träning men att man hade laget med bäst talang över 22/23 spelare och vann jsm, men som jag skrev så är det skillnad på juniorhockey och seniorhockey, otrolig skillnad faktiskt så det är fullt möjligt att i juniorleden har Modo väl fungerande upplägg men i seniorhockeyn ligger man under andra klubbars upplägg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Gavelo: Sen är träningsupplägget annorlunda mellan klubbarna också. Många klubbar ligger på högre träningsbelastning på sina A-juniorer än på sitt seniorlag och räknar helt enkelt med att spelarna är nedtränade under större delen av säsongen, även under slutspel. Man försöker inte toppa formen på samma sätt som representationslagen gör inför sina slutspel utan fortsätter träna med hård belastning.

Sen måste man ju titta på trenden också, inte bara ett enskilt år, efter att ha varit i semifinal varje år från 2011-2014 så åkte man ut i kvartsfinal 14-15 och i Åttondelsfinal 15-16.

Just nu ligger man på åttonde plats i Superelit Norra och kommer att få det svårt att hamna topp fem och därmed få spela Superelit top10 efter jul.

Men återigen så kan vi göra bokslut lite längre fram så får vi se vem som ligger närmast sanningen.

Några här tycker att det mesta är bra, att juniorerna klarar steget från junior till seniorhockey bra och att om seniorspelarna bara får prata med psykolog så löser det sig. Jag säger att föreningen är inne på fel väg och att det kommer att bli värre innan det blir bättre om man fortsätter i samma spår.

I Januari-Februari brukar de första rapporterna om HG intaget slippra ut, då får vi en första indikation, lite senare får vi se om juniorerna dansade en natt eller om dom kan upprepa eller i varje fall komma nära förra årets bedrift. Om A-laget kravlar sig upp från ingenmansland eller fortsätter sin ökenvandring...
Kommentera