1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846684

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Gavelo: Sen är träningsupplägget annorlunda mellan klubbarna också. Många klubbar ligger på högre träningsbelastning på sina A-juniorer än på sitt seniorlag och räknar helt enkelt med att spelarna är nedtränade under större delen av säsongen, även under slutspel. Man försöker inte toppa formen på samma sätt som representationslagen gör inför sina slutspel utan fortsätter träna med hård belastning.

Sen måste man ju titta på trenden också, inte bara ett enskilt år, efter att ha varit i semifinal varje år från 2011-2014 så åkte man ut i kvartsfinal 14-15 och i Åttondelsfinal 15-16.

Just nu ligger man på åttonde plats i Superelit Norra och kommer att få det svårt att hamna topp fem och därmed få spela Superelit top10 efter jul.

Men återigen så kan vi göra bokslut lite längre fram så får vi se vem som ligger närmast sanningen.

Några här tycker att det mesta är bra, att juniorerna klarar steget från junior till seniorhockey bra och att om seniorspelarna bara får prata med psykolog så löser det sig. Jag säger att föreningen är inne på fel väg och att det kommer att bli värre innan det blir bättre om man fortsätter i samma spår.

I Januari-Februari brukar de första rapporterna om HG intaget slippra ut, då får vi en första indikation, lite senare får vi se om juniorerna dansade en natt eller om dom kan upprepa eller i varje fall komma nära förra årets bedrift. Om A-laget kravlar sig upp från ingenmansland eller fortsätter sin ökenvandring...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk:
Det jag stör mig mest på med mitt kära MoDo är scoutingen av spelare. Där hoppas jag att Sundlöv blir ett lyft. Jag har tidigare skrivit om att mobilsera ideela talangscouter.

Även spelare som man har bra koll på har man haft svårt att bedömma. Tex ifjol hade man Bryggman och Heier på try-out. Man väljer fel, den ena floppar och den andra spelar sedan i SM-slutspelet. Klart det är lätt att vara efterklok, men sånt händer allför ofta.

Finns ingen anledning att förminska fjolårets SM-guld. Ett guld är ett guld oavsett omständigheterna.

När J20-laget vann var det Leman och Lindgren som var stomme i finallaget. Delvis också Stenqvist och Stål Lyrenäs. Bara en av dem är kvar. Det är väl det som har varit MoDos dilemma i lång tid. Vi utbildar spelare och när de äntligen är redo uppgiften, så lämnar de. Så har de varit sen sextio-talet. Men nu är skillnaden att spelarna drar innan de lämnat junioråldern.

Trist att höra att 02-gruppen skriver på för andra hockeygym. Är väl Niederbash och Styf som är stjärnorna. Målvakterna och Eriksen ser också stabila ut. Är dessa klara för andra klubbar alltså?

Ni som känner bröderna Sedin be dem komma hem och ge detta en chans. Ta ledig från hockeyn nästa höst. Stanna i Vancouver, sköt fysen, lek med barnen, låt kropparna få återhämta sig. Kom sedan till Ö-vik vid jul och kör järnet några månader. De kommer bli en av de största klassikerna i svensk hockeyhistoria.

MoDo borde bygga en ishall nära Fjällräven center. Typ vid Viktoriaesplanaden 2. Hockeyundret i Ö-vik hänger ju delvis ihop med MoDo-hallens bygge. Det blir ett större drag runt klubben om man har två hallar som ligger nära varandra.


Om man ser på ungdomshockeyn i Ö-vik, så är väl standarden fortfarande förvånansvärt bra. Upplever att de bästa spelarn i årskullarna är skickliga, men bredden ser sämre ut. Tex TV-pucken kommer nog gå bra i år. Jag har dålig insyn i ämnet, men jag har fått för mig att MoDo kör en mer juste stil mot barnen. Medans andra lag i distriktet kör en hårdare stil. Toppningar och gallringar i U11, U12 och U13. Det är ju förståss sorgligt, men ibland är vägen till framgång inom ungdomshockey att de sent utvecklade inte får spela. Men som sagt jag har ingen större koll.

Fler barn måste dock spela hockey i Ö-vik för att man ska hänga med. Många andra klubbar, tex i Stockholm, tränar och drillar kidsen stenhårt. I många fall tränas de också väldigt bra.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: vann ikväll mot Skellefteå , 3 p upp till 3e plats, 4 till 2a o med 2 matcher mindre spelade så kan säkert nå top10
Kommentera