1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478939 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846773

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk:
Det jag stör mig mest på med mitt kära MoDo är scoutingen av spelare. Där hoppas jag att Sundlöv blir ett lyft. Jag har tidigare skrivit om att mobilsera ideela talangscouter.

Även spelare som man har bra koll på har man haft svårt att bedömma. Tex ifjol hade man Bryggman och Heier på try-out. Man väljer fel, den ena floppar och den andra spelar sedan i SM-slutspelet. Klart det är lätt att vara efterklok, men sånt händer allför ofta.

Finns ingen anledning att förminska fjolårets SM-guld. Ett guld är ett guld oavsett omständigheterna.

När J20-laget vann var det Leman och Lindgren som var stomme i finallaget. Delvis också Stenqvist och Stål Lyrenäs. Bara en av dem är kvar. Det är väl det som har varit MoDos dilemma i lång tid. Vi utbildar spelare och när de äntligen är redo uppgiften, så lämnar de. Så har de varit sen sextio-talet. Men nu är skillnaden att spelarna drar innan de lämnat junioråldern.

Trist att höra att 02-gruppen skriver på för andra hockeygym. Är väl Niederbash och Styf som är stjärnorna. Målvakterna och Eriksen ser också stabila ut. Är dessa klara för andra klubbar alltså?

Ni som känner bröderna Sedin be dem komma hem och ge detta en chans. Ta ledig från hockeyn nästa höst. Stanna i Vancouver, sköt fysen, lek med barnen, låt kropparna få återhämta sig. Kom sedan till Ö-vik vid jul och kör järnet några månader. De kommer bli en av de största klassikerna i svensk hockeyhistoria.

MoDo borde bygga en ishall nära Fjällräven center. Typ vid Viktoriaesplanaden 2. Hockeyundret i Ö-vik hänger ju delvis ihop med MoDo-hallens bygge. Det blir ett större drag runt klubben om man har två hallar som ligger nära varandra.


Om man ser på ungdomshockeyn i Ö-vik, så är väl standarden fortfarande förvånansvärt bra. Upplever att de bästa spelarn i årskullarna är skickliga, men bredden ser sämre ut. Tex TV-pucken kommer nog gå bra i år. Jag har dålig insyn i ämnet, men jag har fått för mig att MoDo kör en mer juste stil mot barnen. Medans andra lag i distriktet kör en hårdare stil. Toppningar och gallringar i U11, U12 och U13. Det är ju förståss sorgligt, men ibland är vägen till framgång inom ungdomshockey att de sent utvecklade inte får spela. Men som sagt jag har ingen större koll.

Fler barn måste dock spela hockey i Ö-vik för att man ska hänga med. Många andra klubbar, tex i Stockholm, tränar och drillar kidsen stenhårt. I många fall tränas de också väldigt bra.
Kommentera