1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1855583

Sv: Modo - Timrå 1/12
greykarn: det är bara att gå tillbaka till dig själv. Inför tredje är man orolig att laget ska tappa. När första målet släpps in tänker man "inte igen". Spelarna tänker naturligtvis likadant. Även om man självklart jobbar mentalt med det, så fungerar de på samma sätt.

Sedan finns det olika sätt att reagera. Många blir rädda för att göra fel. Man blir passiva och reagerar istället för att agera. Foppa verkade aldrig bli lamslagen utan fortsatte dribbla som siste man, vilket många gånger även orädda juniorer göra. En del är rutinerade nog att bortse ifrån läget.

Jag tror att man alltså behöver kontinuerlig framgång ett tag. Att man bryter mönstret och att man känner en oövervinnerlighet.
Man United eller Bayern münchen består också av spelare av kött och ben. Likt förvanskat är jag säker på att när de går ut i andra halvlek på hemmaplan tänker de inte primärt att de kommer att tappa ledningen... där har man under många år haft framgången och där har man ett kollektivt självförtroende som är enormt.
Kommentera