1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1857737

Sv: Modo - AIK 13/12
Gavelo: Nu har vi ju inte riktigt samma lag när vi åkte ur som nu. ;) Men förstår hur du menar.
Dock kanske man kan säga att de flesta lag som inte har överdrivet skickliga backar (DVS typ inga i HA) får problem mot lag som lyckas med en hög forecheck? Knepet är ju dock att lyckas..
Även Modo lyckas ju ibland checka fast motståndarna men det känns dock inte som en uttalad taktik. Vilket det kanske snarare var tidigare år. Varpå vi gick bort oss typ 500ggr på en match.

Men tycker du har rätt i din analys, se bara hur mkt yngligen Höglander st'llde till med igår. Egentligen bara för att han är snabb på grillorna och aldrig tvekade på att checka mot våra backar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - AIK 13/12
Monno: Nä modos taktik är som sagt inte att checka högt och jag tror att det är den bästa spelidén OM man skulle få för sig att gå hela vägen till ett kval mot ett shl motstånd, där är nämligen backarna generellt snabbare och bättre vilket nog skulle skapa enorma kontringar mot oss om vi försöker oss på att checka högt och hårt.
Tror för övrigt att just Enström kommer bli viktig för Modo då han är väldigt kvick och pucksäker, en spelare som ofta kan ta sig ur krångliga situationer nere i egen zon.

Övrigt var jag mäkta imponerad av Aik’s juniorer som dom tog för sig och just Höglander som du nämner var ju stundtals underbar att se på när han utmanade med sin skicklighet och fart.
Kommentera