1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474668 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1860713

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Tarasov: Micke P var en slitvarg, en som inte hade mest speltid men var otroligt viktig för Modo och deras framfart. Micke Pettersson var relativt överlägsen i dåvarande elitserien och frågan är om det någonsin funnits en mer outtröttlig spelare i svenska högstaligan, jag tror faktiskt inte det. Micke Pettersson kunde spela 2 minuter och ändå ha samma fart till båset som han hade när han skrinna ut på isen, byte efter byte, match efter match, år efter år och när han var på isen låg han på 110% tills skridskorna stod i båset igen.

Utöver detta var han relativt skicklig som spelare och hade ett enormt bra spelsinne, men hans absolut främsta egenskap var hängivenheten att aldrig någonsin under några som helst omständigheter inte ge allt i alla situationer, en spelare som banade väg och skapade utrymme åt sina kamrater på isen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Micke P var en väldigt uppskattad spelare hos oss också, minns honom exakt som du beskriver. Möjligen en av de mest underskattade elitspelarna någonsin.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Kommer också ihåg honom som en furie på isen, som skulle passat perfekt i dagens snabba hockey. Försvann en aning i Modo's galet talangfulla lag, men var ändå oerhört nyttig vattenbärare. Hans typ saknas definitivt i dagens Modo.
Gör ditt jobb, varje dag, alla dar i veckan. På den punkten var han mästare.
Kommentera