1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1864403

Sv: Apropå ingenting...
+ulfberth+: jag ser bara Leksand ha en realistisk chans att gå upp. Det enda laget mer djup och bredd att ha en sportslig mot ett shl-lag.

Sedan kan givetvis något shl-lag floppa...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Modo Hockeys historik och arena är fortfarande SHL-mässig, men det är inte den sportsliga delen. Problemet är att ledning, spelare, supportrar och för all del även vi i media tror att Modo Hockey är nära SHL.

Det är man inte. Modo Hockey är lika nära division 1, i så fall.

Det här är en klubb som har stolta traditioner, 40 säsonger i SHL, två SM-guld och ett varumärke som hela idrotts-Sverige känner till. Men tradition och prestation är som sagt två helt olika saker och Modo Hockey presterar inte i dag.

Modo är tia i tabellen, man har samma poängsnitt som Andreas Johanssons utskällda lagbygge förra säsongen, och då fick också Johansson sparken.

I dag är Modos allsvenska spelartrupp fortfarande en mental coach våta dröm. Det finns hur mycket som helst att ta tag i.

Det här laget går att analysera hur mycket som heslt, och jag har verkligen försökt men jag är inte nära något förslag till mirakelkur.

Jag kan bara skriva vad jag ser, och det är inte mycket positivt att lyfta fram där.

Eller så är det så enkelt som så här:

Det finns en övertro då vi, och då framförallt från klubbledning och hockeyfolk i hela landet, ser ett anrikt klubbmärke, men inte laget bakom det. Ungefär så.

Vi ser inte att det här laget saknar snabba fötter i försvarsspelet, att laget saknar spelare som verkligen vill gå in först i ett sarghörn och ta kampen. Och det saknas offensiv kraft, Emil Molin och hans kompisar kan inte göra allt, speciellt inte då höstformen inte är där just nu.

Vi ser ett klubbmärke som andas klass och historik, men inte det lag som i dag inte är favoriter i möten med till exempel Pantern och Almtuna.

Det hjälper inte att Säcken säger att laget tränar bra, det är fullkomligt ointressant, och det blir också fånigt när matcherna ser ut som de gör.

När det är match blir Modo rädda, man blir jätterädda när man har ledningen och det krampar. Jag förstår att alla försöker så mycket man kan, men Modo-spelarna ser rädda och oengagerade ut och man, med något undantag, går inte in där det brinner och det verkar vara en mental blockering när det är match. Tre poäng av 21 möjliga sätter siffror på Modo kris.

Visst, det kan svänga fort i den här branschen och Modo har fem poäng till en sjundeplats, men också fem poäng ned till en kvalplats och som det ser ut nu så måste herrar Sundlöv och Särkijärvi väcka sina spelare, skaka om laget och göra något som gör spelarna, hur ska jag uttrycka mig, eh, intresserade igen.

Hur? Nej, det vet jag inte heller, bara man inte sparkar Särkijärvi.

Den här säsongen hade kunnat vara rätt okej för Modo om man sluppit spela matcher i december och januari, bara haft bortamatcher och helt sluppit derbyn (noll poäng på fem försök mot Timrå och Björklöven), men så ser ju inte verkligheten ut.

Nu när fören på den här sjunkande skutan snart knappt syns och kapten Särkijärvi verkligen måste börja rädda det här sjunkande skeppet, då väntar serieledande Timrå i NHK Arena i kväll i ett, just det, derby...

Huga.
Kommentera