1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474581 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1869984

Sv: Leksand - Modo 180209
J F K: Avgörande defensiva beslut har kostat oss oerhört, ser du inte det är det bara att beklaga.
Ja jag har ju själv skrivit att all tänkbar statistik talar för att MoDo borde ligga 4-5:a i tabellen, varför gör vi inte det då enligt dig? Statistik berättar inte alltid hela sanningen för oss, ibland får man helt enkelt lita på det ögat ser.

I intervjun efter matchen kokar ju Särki av ilska över bisarrt dåliga defensiva beslut, och det är inte första gången den här säsongen han gör det, du såg den väl?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksand - Modo 180209
Confusius:
Ang statistik så skjuter vi nästan minst skott på mål i allsvenskan. De 4 lag som skjuter mest skott mot mål är AIK/Tik/Pantern/Leksand. Leksand är rätt överlägset där.

Vi släpper till mkt skott mot mål där ligger där i ett spann med 3 lag kring 1250 endast 3 lag är sämre de ligger kring 1350( Tröja/SSK/Tingsryd). Det 3 lag som släpper till minst skott mot mål är Timrå/AIK/Leksand

Det antyder att defensiven är svag, och även offensiven. Det som räddar oss eller hur man nu skall säga är vi har dels målvakter som har en något högre räddningsprocent, 2% är rätt mkt på 1300 skott. Samt spelare som har rätt hög skottprocent på denna nivå, de behöver helt inte enkelt inte så många läger för att kunna trycka dit den. Skönt att ha en lite störrelönebudget än övriga mittenlag mao😀

Nu skall statistik alltid sättas i en vettig kontext, exv så skulle man gärna se hur det ut med skottfördelning i skottsektorn. Men visst känns det inte som en slump att de 3 topplagen är de som skjuter mest mot mål, och även lyckas se till att motståndarna skjuter minst?
Kommentera

Sv: Leksand - Modo 180209
Confusius: jag tycker också att vi gör många felbeslut. Jag menar bara att om vi är fyra gällande insläppta mål kanske man inte bara ska skylla på det.
Lägg därtill att vi är usla i boxplay så innebär det är vi släpper in oerhört få mål i spel fem mot fem, trots att vi alltså i princip är bland de sämsta i serien.
Kommentera