1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474692 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1898933

Sv: Silly season
Axle San: Återigen. Låt oss vara överens om att vi är oense. Jag tror att det finns en anledning till att exempelvis Skellefteå kör med samma spelsystem på juniorerna för att de ska kunna kliva rakt in i A-laget när de får chansen. Det finns nog en anledning till att Modo sagt att man ska jobba så (även om de uppenbarligen inte ens varit nära att lyckas).

Sedan ser jag inget motsatsförhållande heller. Varför kan man inte träna spelarna rent taktiskt bara för att man kör fysik? Jag delar din åsikt att exempelvis skridskoåkning är oerhört viktigt då det blir svårare ju äldre man är, men förstår inte varför man inte kan ha en A-juniortränare som också kan instruera spelarna i hur man ska agera taktiskt och tvinga dem att spela som A-laget. Man saknar ju fullständigt struktur i A-jun.

Victor Olofsson är en av många spelare som jag tror hade slagit igenom minst ett år tidigare om han lärt sig spelsystemet. Lindgren och Stenqvist är två andra, som jag upplevde inte hade en susning gällande försvarsspel. Jag håller med om att Sellgren varit en av våra bästa backar de senaste två åren, men jag tror att han kunnat vara mycket bättre med rätt instruktioner. I junior VM var han fantastisk, men i allsvenskan var han inte alls lika dominant. Den största skillnaden mellan allsvenskan och junior VM är i mina ögon rent taktiskt. Inte fasen är det fart och teknik juniorerna saknar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tobias Enström?
Kommentera