1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298212 inlägg · 3804 ämnen

Inlägg #1900232

Sv: Apropå ingenting...
kristoffer: det finns absolut ställen där islam tolkas på det sättet, men att dra 2 miljarder över samma kam är faktiskt bara fördomsfullt.

är vi inne på det så är det exempelvis närmare 90% av flickorna som könsstympas i Eritrea som har kristen majoritet.

månggifte är vanligare inom islam, men det finns inom i princip alla religioner. inom kristendomen är det väldigt ovanligt dock.

Jag skulle säga att bedrövlig jämställdhet snarare är ett kulturellt problem i länder kring Mellanöstern och Afrika än att är ett muslimskt problem. Oavsett är det korkat att generalisera.
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Men hellvitte... det där är flashback material. Inte hockeysnack.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: och jag generaliserar gärna gällande religion överlag då jag anser att det är källan till de mesta som är ont här i världen och hör hemma på stenåldern när människan inte visste bättre. Jag vill bara ha en bättre värld, men när man kritiserar problemen går folk i taket.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: du säger det, jag säger att det beror på religion. Ingen religion - inget kvinnoförtryck. Sedan tvivlar jag på att majoriteten av de som är könsstympade i bland annat Sverige är kristna. För att göra en jämförelse länder emellan, är de ok att gnälla på kristendomen men inte islam?
Kommentera