1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298212 inlägg · 3804 ämnen

Inlägg #1900241

Sv: Apropå ingenting...
kristoffer: Givetvis tycker jag att man måste jobba för att bekämpa hur många länder diskriminerar kvinnor. De flesta är helt klart muslimska såsom Saudi Arabien, Iran och Afghanistan. det finns en hel del organisationer som är vidriga med IS, Hizbollah osv.

men, bekämpa dem! Dra inte alla med samma religion över samma kam. Det finns sju muslimska länder med kvinnliga statsöverhuvud exempelvis, vilket jag inte får ihop om alla varit som Saudi Arabien...

men visst fasen ställer religionen till väldigt många av dagens problem. Vi har nyligen välkomnat Irland till abortlagar som liknar 2000-tal, men nu håller exempelvis USA med Texas i spetsen på att gå åt fel håll med hänvisning till religion.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Tror själv att motsvarande problem funnits även utan religion, men det är rätt bekvämt att använda religion som slagträ när man vill få med sig folk. Även nationalism fungerar på samma sätt, och skulle nog våga påstå nationalism är en minst lika stor bov när det gäller konflikter som religion.
+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Måste tacka för konstruktiva svar, det är ovanligt nu för tiden, samtidigt som jag kan erkänna att mina svar inte är 100% konstruktiva, men jag ansåg inte att allt jag skrev enbart var fördomar tagna ur intet heller och därför blossade jag upp lite.

Dock så är det ytterst ytterst sällan jag träffar en muslimsk kvinna utan slöja, när jag väl gör det tycker jag det är väldigt starkt av denne dock, och samtidigt sorgligt att det ska behöva vara på det viset och det gör det enklare att generalisera islam bara genom detta.

I ett land som Sverige som är så för jämställdhet tycker jag det är ytterst märkligt att 9000 afghanska ”barn” utan asylskäl igår fick beslutet att stanna i Sverige - undrar ingen vart kvinnorna tagit vägen?
Kommentera