1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481802 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1909377

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag förstår vad du menar, men tycker att du resonerar fel. Poängen med kundfokus är att skapa den produkt som efterfrågas av marknaden. Exempelvis är 3-mot-3 i förlängningen, borttagandet av redline offside och införandet av hybridicing exempel på kundfokus. Det handlar om att ha respekt för att människor lägger mycket pengar på matcherna och att man vill säkerställa kundnöjdheten genom att matcherna ska bli roliga att titta på och att man slipper vänta i 20 minuter om man vill ha en öl i pausen.

Det Jörgen Lindgren konstant svamlar om är vinstmaximering. De som jobbar med sådant sitter i regel med ett kalkylblad i Excel och leker siffror. "Om vi säljer si och så mycket per minut under en paus, då skulle vi tjäna si och så mycket mer om vi förlänger pausen med två minuter". Sedan måste de såklart ha en PR-byrå som marknadsför ändringen som något som kommer "förhöja helhetsupplevelsen".

Hade man faktiskt sett hockeysupportrar som kunder (istället för betalande boskap), hade vi inte haft upploppstämning nu. Kunden har alltid rätt, glöm inte det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Finns/fanns det verkligen någon efterfrågan på 3-mot-3 och hybridicing. Tycker att nästan alla förändringar genomförs i desperation
utan någon plan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ok, du sätter mycket bättre ord på mina synpunkter.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Arenakraven är det som jag ser som det största misstaget som gjorts av SHL.
Att kräva sund ekonomi är givetvis bra men låt klubbarna ha hur små arenor som helst med kanske lite krav på pressläktaren och position för kameror osv.
Om en klubb klarar de ekonomiska kraven med en hall som tar 3000 personer så fine with me i alla fall.
Klubbarna borde ha med dialog med "kunderna" och då menar jag inte bara de på ståplats eller företagskunderna utan alla hela spannet.
Vi hör och ser mest de extrema på ståplats men vad tycker den stora massan tro?
Kommentera