1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1909915

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Men kraven på arenor och kapital är till för att stänga ute småklubbarna.
Större klubbar ger mer publik vilket ger mer pengar.

Hade man lyssnat på publiken hade direkt upp- och nedflyttning införts för länge sen.
Ironiskt nog hade det troligen varit fler stora klubbar i serien då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Wauzsig: direkt upp- och nedflyttning ger jag inte en spänn för. Vad var det för fel på gamla kvalserien? Varför ska man kunna förlora sig ur en serie med hårt motstånd utan att ens få mäta sig med lagen i allsvenskan? Tycker det ligger lite i hockeyns natur att du behöver slå det lag du vill ersätta direkt eller indirekt, i någon sorts extraserie av matcher.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Wauzsig:

Som jag ser det finns det två vägar att gå. Inför direkt ner och uppflyttning sista ut och första upp eller liknande, sedan några lag som kvalar på det. Funkar i fotbollen och funkar även här då finns det alltid motivation för klubbar underifrån att satsa och åker man ur kan man vara uppe igen om ett år. Tror även det höjer intresset i lägre serier för gör man en bra däsong och kommer 1-2 så går man direkt upp. Andra alternativet är att flytta upp en mängd lag och göra om serie systemet till en norr och söder grupp där man mötet varandra oftare i varje grupp för att få mer rivalitet och billigare resor och sedan stänga serien och utöka vid speciella omständigheter. Då kan klubbar satsa på juniorer utan risk.

Att göra nått mellanting och sedan addera krav för att på sikt stänga serierna kommer aldrig funka, då får jörgen skicka hur många mail han vill klackarna kommer ändå skandera hockeymördare.

Personligen föredrar jag det första alternativet eftersom det funkar i de fotbollsligor man följer och skapar spänning och intresse i bägge serier.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Wauzsig: Tror man ska akta sig för att ta bort alla former av slutspel, vara bäst när det gäller för att vinna framgång i form av slutspel sitter någonstans i hockeyns identitet, nationellt och internationellt vilket är den roligaste delen på hela säsongen.
Direktuppflyttning och SM guld pga grundserievinst är något taget från fotbollen.
Kommentera