1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482120 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1909946

Sv: Apropå ingenting...
Olle:

Så det är mer logiskt att man bara behöver vinna 4 matcher på en säsong?

Har man haft 52 matcher på sig och kommer sist så har man haft all tid på sig att ordna upp det och klarar man inte detta förtjänar man att åka ur då man spelar på fel nivå.

Varför skulle inte detta fungera när det funkar i alla stora fotbollsligor och andra ligor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: och har man spelat 52 matcher och vunnit serien överlägset borde man direkt få SM-guld? Varför ha ett slutspel där man kan råka torska mot ett lag som kom 10:a med 40 poäng mindre?

Nä. Så länge vinnaren koras via cupspel bör förloraren göra detsamma.
Däremot vore det najs om man kunde göra det lättare att gå upp/trilla ur. Och minska dramatiken när det går åt helvete.
För: HA är ju faktiskt en kul liga. Förra säsongen var en av dom absolut bästa/roligaste för mig som timråit, och det hade jag fortsatt tyckt även om kvalet mot KHK skitit sig. Vore nyttigt för ett antal lag i SHL att åka ner och börja om. Och på sikt få bort lite av den här extrema, vinstmaximerande stressen som präglar SHL.
Och: med högre rotation och färre fallskärmar är jag övertygad om att vi skulle se en heeelt annan pengafördelning från tv-avtal i svensk hockey...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Klart det skulle fungera, men även nuvarande system ”fungerar”. Min invändning är främst att det bör finnas någon form att av slutspelsformat för uppflyttning i linje med den tradition hockeyn har. Sen hur man väljer att utforma slutspelet är sin sak.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag vet inte, är det mer sannolikt att man förlorar 52 matcher i rad bara för att vinna dom 4 sista? Jag tycker man ska få en chans att få möta laget i den andra ligan. I en jämn SHL (hypotetiskt) vore det tråkigt att åka ut mot ett Pantern som dopat sig med Malmö-lån utan att ens få spela en match mot laget.
Kommentera