1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480228 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1920271

Sv: Leksand - Modo
J F K: Det man också kan ha med i ekvationen är att i början av serien så kan det vara så att många lag inte fått ihop kemin och det tilltänkte spelsättet till 100% vilket gav Modo lite enkla mål i tex PP.

Övrigt så är känslan att Modo behöver hitta en första center för att få lite mer spets, bredden är enormt bra, kanske bäst i AS men den riktiga spetsen saknas.
Sen får man väl ge Lundin några matcher även om jag vet att jag var en av dom som tidigt ställde in mig i ledet som tyckte man borde satsat högre i målvaktsfrågan.

Blir för övrigt spännande att se hur Hellkvist väljer att tackla uppehållet, blir det hårdkörning eller blir det mycket vila, vad gör han för analyser av läget
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: enl ÖA om dagens träning så,var det rejäl hårdkörning och träning varje dag denna vecka, KJ stack ut o jobbade berömvärt visserligen vilade han senaste matcherna , synd om de kastar bort honom tycker jag
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: Tror dom kommer köra stenhårt under uppehållet.
Hellkvist sa i en intervju att han aldrig drar ner på träning under säsong för att formtoppa, han menade på att om man inte tar sig till playoff utan att toppa formen innan det börjar har man ändå inget där att göra.
Kan ha varit i intervjun som mrmadhawk gjorde med honom i höstas.
Är nog beredd att hålla med honom.
Ang. målvakt tror jag Hanses kommer komma tillbaka och vara så bra som han brukar.
Men man kan diskutera om han är värd sin lön när han är så väldigt ojämn.
Samtidigt har han en jävligt hög högstanivå..
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: Vad man kan göra om man vill komma ut ur en nedträning är förvisso att vila, men man kan också fokusera på övningar som inte ger mjölksyra och kondition utan bara högt tempo. Dvs, i realiteten kortare åkningar där man inte blir så trött.

Gällande förstecenter så behöver vi någon spelfördelare som också är rapp på rören. Sundström var förvisso inte alls snabb, men då hade han typ Skröder och Zucca som båda var snabba. Jonsson är helt enkelt för långsam i det sammanhanget, även om han är en rätt bra center på den här nivån. (Dessutom tycker jag att han gjorde sig riktigt bra i den kedja man provade mot Leksand).

Generellt har vi lite för långsamma spelare för att fullt ut få effekten från Hellkvists spelsystem med hög press. Det blir lite för lätt att spela sig förbi oss då vi inte hinner täcka av ytorna. Kanske är det också beroende på den så kallade "nedträningen" att det sett ut så de senaste veckorna.
Kommentera