1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478568 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1933214

Sv: MoDo - Pantern
MorganaLefaey: Det är bara ett litet problem, nämligen att vi spelar hockey i ett tempo som liknar veteranhockey.
Det är så här det ser ut när vårt kompisgäng kör, inte ett dugg högre tempo på denna match.
Vi är totalt uddlösa framåt, totalt ofarliga lika illa som vanligt


Sen en lite fråga till valfri expert, gällande vårt pp.

Varför skjuter man ständigt från en död vinkel längst ner i en av tekningscirklarna, när dessutom målvakten redan står där, på den sidan?
Är det något taktiskt jag missat här?
Tacksam för svar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Pantern
Robin Ztorken L: själv var jag på väg att säga att man endera står längst upp vid blåkanten o får pass i sidled som inte har hastighet nog för att fåmålisen ur läge.
Kommentera

Sv: MoDo - Pantern
Robin Ztorken L:
Man har inte så mkt tid när man väl får tag i pucken, motståndarna gör det svårt får en att komma in. Lågt tempo tkr jag inte man spelar i jämf med exempelvis förra åter. Bra drag att använda KJ för att komma in i zon i PP, han skapar tid med sin fart. Noterar att Karlqvist är rätt duktig på att erövra puck i anfallszon. Försvarszon kan jag inte uttala mig ser inget där...

Plus på Karla/Hedberg/Tobias Enström och Karlström
Kommentera

Sv: MoDo - Pantern
Robin Ztorken L: Enkelt, Modo flyttar pucken så långsamt att skulle man ta skott från mer ”normal” position som point så träffar man försvarande box 10/10, därför tvingas man ta alibiskott och hoppas att nån stackare kan slå in en retur, dock är ju målvakterna oskymda så det är ganska enkelt för dom att plocka puckarna alternativt vinkla ner returerna i hörnen.
Kommentera