1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474579 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1948916

Sv: Apropå ingenting...
bisterfinnen:

Är inte Hårdrocksrobban och Lumber Jack samma person?

Hursomhelst. Nu kommer jag säkert få en massa skit, men Twitter gör hemska saker med människor. Man blir förblindad av hur många följare man har. Man blir "woke". Helt plötsligt anser man på något subtilt plan att ens egen åsikt är liiiiite mer värdefull eftersom 2000 okända personer prenumererar på att få höra ens åsikter.

Det är så långt ifrån man kan komma med det jag älskar med Internet. Att alla, oavsett om man är självaste Peter Forsberg eller en 11-årig slyngel som tjuvröker och skolkar från skolan, har samma möjlighet att formulera inlägg som blir bemötta baserade på hur substansen i dem - inte hur populär man är i övrigt.

Twitter förstörde allt det där. Man samlar ihop 5000 följare och skriver "Skellefteå-fans luktar bajs" och får 100 retweets. Och sen känner man sig mallig. Och av någon anledning, sofistikerad. Jag menar, vi kan irritera oss över när JFK och Parresurre tjafsar om vem som har mest tränarmeriter, men det är ju ingenting jämfört med de diskussioner som skulle uppstå ifall Twitter-SJW-gänget skulle göra comeback här. Det skulle garanterat bli en smug alert-competition där det tävlas friskt om vem som har flest följare, vem som är mest "woke" och vem som vet mest om ishockey.

När jag skaffade konto till Hockeysnack för över 13 år sedan, så var det för att läsa inläggen från just dessa människor. Idag skulle de troligtvis få mig att säga upp mitt konto. Och det finns så många andra skribenter här som har tagit över den roll dessa profiler hade förut. Men ja, jag saknar Lumber Jack och Wayne Gresky, det kan jag inte neka till. Men överlag är jag glad över att the grand smugness competetion har flyttat till Twitter och att vi kan fokusera på mer konstruktiva diskussioner här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Har inte själv twitter men är där ibland och snappar upp både det ena o andra. Rent allmänt så tycker jag tonen på twitter är rätt osympatisk, särskilt då det kommer till politik. Det verkar inte handla om att argumentera eller framför vettiga åsikter öht utan snarare att förlöjliga sina motståndare utan att behöva lägga energi på hur de faktiskt resonerar och föra en debatt utifrån det.

När det gäller Modotwittrare så gillar jag ”Mrpm10” som rätt tidigt var ute ang Norlinder, och även Alfred Awful har intressanta synpunkter. Finns några andra också men har tyvärr glömt dem så jag hittar dem inte igen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du fick en like av mig så bli inte mallig nu ;)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jo det kan nog stämma, både ang Robban och självgodheten men i ärlighetens namn fanns den redan när dessa personer skrev här.

Iblan kan jag till och med acceptera en viss sjävgodhet då personerna i fråga besitter mycket kunskap och har god insyn. Men smakfullt är det inte 😁
Kommentera