1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478770 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1950813

Sv: Modo - Karlskrona
Robin Ztorken L: Modo har tillsammans med AIK ganska överlägset bäst ”kvalite” på materialet i serien, skillnaden är att Modo har dippar väldigt ofta medans AIK har det väldigt sällan.
Lag som Oskarshamn, Västerås och Karlskoga har inte alls samma material men överpresterar i stort sett varje match, i en kvalserie tror jag inget av dessa lag kommer att gå särskilt lång.
Leksand är ett mysterium, tycker dom har ett ganska svagt material men har överlägset mest erfarenhet av kvalspel så i slutändan så tror jag det i första hand kommer handla om AIK, Modo, leksand, sen måste man räkna med Oskarshamn lite eftersom dom mest troligen kommer hamna 2:a och har lite extra fördelar i form av poäng.

Realistiskt så är det nog bara AIK som har en god chans att slå ut Timrå eller Mora, Modo kan överraska mot Mora men mot Timrå är vi chanslösa eftersom dom vanligtvis gör sina bättre matcher mot Modo medans Modo tyvärr ofta är slarviga och usla i dessa derbyn.
Oskarshamn har ett på tok för glest material för att vinna 4/7 matcher men kan nog knipa nån på hemmaplan, Västerås, Karlskoga och leksand bör vara helt chanslösa, speciellt leksand eftersom dom redan förbrukat sitt enda ”mirakelkort” för 2000 talet
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Får Modo kvala mot ett SHL lag så blir det mot Mora (i stort sett klart). Sen kommer inte tvåan i HA att få fördel av extrapoäng utan de får hemmaplansfördel mot vinnaren av slutspelsserien.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Osk får ju möta det lag som vinner slutspelsserien om de förlorar mot AIK o 1an o 2an , AIK o Osk , får inga extrapoäng, du skrev att Osk har fördelar med extrapoäng ?
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Om vi skulle slå ut Mora så är det ett nytt "miracle on ice". Jag ser inte det hända. AIK är enda laget som är tillräckligt bra för att gå upp på egen kraft. Om något annat lag ska ta klivet upp så krävs det att Mora har härdsmälta, kan ju såklart hända. Men det kommer ändå bli nästan till omöjligt då skillnaden är så pass stor mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Ni minns ju hur överlägsna Leksand vi var?

Jag går in i det här med noll förväntningar, så blir man inte besviken men kanske jävligt glad. Råder er att göra likadant.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo:
Har också känslan av mora skulle passa oss rätt, mest pga matchen i Sca-cupen och mkt har hänt sedan dess. Men knixet för blir att ta sig dig vilket är som en Indiana-Jones labyrint.
Kommentera