1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

301578 inlägg · 3804 ämnen

Modo - Karlskrona

1950901 · » Till forumet


Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: Jovars, men man dippar lite emellanåt.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Får Modo kvala mot ett SHL lag så blir det mot Mora (i stort sett klart). Sen kommer inte tvåan i HA att få fördel av extrapoäng utan de får hemmaplansfördel mot vinnaren av slutspelsserien.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: Leksand leder efter första 1-0 o Ssk leder med 2-1 2xDyk, tror Modo om de inte steppar upp får svårt sista matcherna, jagande löven o Ssk, Vik som verkar hittat formen, KHK med självförtroende efter gårdagen, blir tuffa matcher
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Osk får ju möta det lag som vinner slutspelsserien om de förlorar mot AIK o 1an o 2an , AIK o Osk , får inga extrapoäng, du skrev att Osk har fördelar med extrapoäng ?
Kommentera


Sv: Modo - Karlskrona
modomille:
Upplever inte samma disharmoni i Mora, samt inte samma skeva självbild som i Modo. ”Vi kan inte åka ut” typ...
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Nucky:
.. Och ändå är det 1 lag/år som går upp i snitt.
Svar ja men det brukar vara ettan i serien och inte trean/fyran i serien. Därav 1 lag/år som går upp snittet. Var lite det jag var inne på i mitt inlägg, att AIK som är etta i serien är enda laget som är tillräckligt bra för att gå upp på egen kraft. Och att dom andra lagen måste typ göra en Leksand 2016.

Jag tycker då att Mora är iallafall lika bra om inte lite bättre. Mora har 48 poäng med 8 matcher kvar att spela, Modo slutade med 49 poäng 2016. Om Mora håller sitt målsnitt på 2,29 så kommer dom hamna på 119 mål när grundserien är slut, Modo hamnade också på 119 mål. Insläppta mål är väldigt lika med, Modo släppte in 166 och om Mora fortsätter med sitt snitt så släpper dom in 161.

Mora är dock lite otäckt lika oss när vi åkte ut, kanske dags för en ny "miracle on ice" ändå? ;)
Som sagt så är det ju möjligt, men chansen är väldigt liten.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
J F K: Hela den säsongen var helt störd, så att det hände just det laget ser jag inte som en tillfällighet.
Vet inte hur många uddamålsförluster och hedersamma förluster man samlade på sig, eller tappade matcher i sluminuterna.
Kommer ihåg en bortamatch mot Örebro där man tappade allt sista 3-4 minuterna och gick från klar vinst till uddamålsförlust, den kvällen var min tv millimeter från att slängas ut genom fönstret från 3: våningen, helt ärligt.
Efter den grundserien är man såhär i efterhand inte speciellt förvånad över att vi åkte mot Leksand, även om vi var spelmässigt överlägsna.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille:.. Och ändå är det 1 lag/år som går upp i snitt.
Har verkligen inte sett mycket av Mora, men av det jag sett känns dom inte omöjliga för ett HA-lag med starkt självförtroende och tro på sig själva.

Hur sugen är spelarna i Mora att spela kval tro?

Vår egen matchserie mot Leksand är som alltid ett tråkigt bevis på att motivation nästan alltid slår klass(för att inte tala om pressen)

Tycker f.ö att att det lag Modo trillade ur med var många klasser bättre än dagens Mora.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Nucky: Det hela hänger en hel del på hur lagen avslutar och sedan kommer in i matcherien. Ett Timrå som känner att man är relativt nära (som igår mot FBK där man inte var så utspelade som man varit stundtals) kan gå in i en matcherie med hyggligt självförtroende. Är man däremot väldigt långt ifrån spelmässigt på slutet och inte tar mycket poäng är man mentalt i en rätt jobbig sits.

Lägg därtill att man på senare tid inte haft mycket eget spel, utan det varit mer försvarsspel och då ska man i en kvalserie plötsligt börja föra matcherna. Inte alltid skitlätt att ställa om, framförallt om det går dåligt från början och man får lite motstuds.

Jag tycker att det gång på gång är rätt tydligt att en kvalserie är en kvalserie. Det är mycket större risk att det bättre laget tappar där, än i slutspelet dit lagen går med en rätt skön känsla. (Ingen går in i ett negativt kval utan att det är en massa press på axlarna och en olustkänsla, för man har allt att förlora och väldigt lite att vinna).

Att sedan något lag ska lyckas med det Leksand gjorde ser jag inte hände på ytterligare 100 år. Så jäkla utspelade och ändå lyckas vinna en serie i bäst av sju kan knappast hända igen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: Om vi skulle slå ut Mora så är det ett nytt "miracle on ice". Jag ser inte det hända. AIK är enda laget som är tillräckligt bra för att gå upp på egen kraft. Om något annat lag ska ta klivet upp så krävs det att Mora har härdsmälta, kan ju såklart hända. Men det kommer ändå bli nästan till omöjligt då skillnaden är så pass stor mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Ni minns ju hur överlägsna Leksand vi var?

Jag går in i det här med noll förväntningar, så blir man inte besviken men kanske jävligt glad. Råder er att göra likadant.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: Håller med. Även om Timrå som lag känns överlägset svagast är det deras första år i SHL, tror de är mer motiverade och hårdnackade i ett kval.
Ett lag som Mora som kvalar för tredje året på raken börjar nog många spelare ledsna och se sig om efter annat. Ett sånt lag kommer trilla igenom förr eller senare.
Hur motiverade är t.ex deras utländska spelare?
Dessutom skulle matchen i matchen bli Modo vs. Anders Forsberg vilket knappast vore till vår nackdel.

Men oavsett har vi en satans lång väg kvar för att överhuvudtaget ta oss dit..
Blev lite besviken på gårdagens match och allt förbannade slarv. Självklart hade jag inte förväntat mig att Modo ska gå rent, men mer sättet
man förlorar på.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo:
Har också känslan av mora skulle passa oss rätt, mest pga matchen i Sca-cupen och mkt har hänt sedan dess. Men knixet för blir att ta sig dig vilket är som en Indiana-Jones labyrint.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Robin Ztorken L: Modo har tillsammans med AIK ganska överlägset bäst ”kvalite” på materialet i serien, skillnaden är att Modo har dippar väldigt ofta medans AIK har det väldigt sällan.
Lag som Oskarshamn, Västerås och Karlskoga har inte alls samma material men överpresterar i stort sett varje match, i en kvalserie tror jag inget av dessa lag kommer att gå särskilt lång.
Leksand är ett mysterium, tycker dom har ett ganska svagt material men har överlägset mest erfarenhet av kvalspel så i slutändan så tror jag det i första hand kommer handla om AIK, Modo, leksand, sen måste man räkna med Oskarshamn lite eftersom dom mest troligen kommer hamna 2:a och har lite extra fördelar i form av poäng.

Realistiskt så är det nog bara AIK som har en god chans att slå ut Timrå eller Mora, Modo kan överraska mot Mora men mot Timrå är vi chanslösa eftersom dom vanligtvis gör sina bättre matcher mot Modo medans Modo tyvärr ofta är slarviga och usla i dessa derbyn.
Oskarshamn har ett på tok för glest material för att vinna 4/7 matcher men kan nog knipa nån på hemmaplan, Västerås, Karlskoga och leksand bör vara helt chanslösa, speciellt leksand eftersom dom redan förbrukat sitt enda ”mirakelkort” för 2000 talet
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: Bra ide, det ska jag göra, behöver få tillbaka det jag torskade igår :-)
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Robin Ztorken L:
Spela en 1000 på leksand så lär det problemet vara löst😉
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: Ja, vi får hoppas det, nu tappar vi troligen ytterligare placering i dag då Leksand kommer passera oss och då är vi på undre halvan av de sex slutspelslagen.
Onödigt!
+3
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Domsjö:
Men utifrån det har väl ändå Modo lyckats denna säsong?
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: Du snackar generellt vilket jag hänger med på. Däremot måste Modo lyckas med det generella och det specifika vilket kommer så småningom, och väl där gäller det att driva det så att hela föreningen dras med. Tror Hellkvist är ypperlig som bidragare i detta ,även Widebro.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Domsjö:
Tänkte mer utifrån parametern att man är ett topplag som sopar hem serien utan några förlustrader på vägen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Vi kommer igen! Forza MoDo ❤💚
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Domsjö: Den situation vi hamnat idag beror på/är en konsekvens av..vi var starkare än vad omgivningen förstod när vi ändå tuggade på ,men svagare än nödvändigt när de fick rätt.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: Fel av dig Drago😉😉 Minns väldigt tydligt hur många tyckte Modo var ett gäng tröga gubbar som skulle missa slutspel mm eller ännu tidigare hade tappat för mkt kvalitet. Ändå kravlade man sig till slutspel mest varenda år pga vanan att ha varit med och acceptansen av inget mindre sas.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Tyler Durden:
Ja tycker jag med, dessutom får jag av någon anledning för mig att han är en extremt stark spelare.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Tyler Durden: Tycker Modo ska försöka få hem Ingman till nästa säsong. Har imponerat på mig dom matcher jag sett.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
ivandrago: ne det har du väll rätt i. Har bara för mig att både när timrå och mora åkte upp förlora de aldrig mer än två matcher irad. Skulle va skönt att känna någon närmare stabilitet till det. Ett jämnare spel som inte skiftar från maximalt bra till maximalt dåligt. Men visst de där dunderbra matcherna med modo är ju sjukt kul och se och psyket hålls igång med bergochdalbanespelet. Sällan någon match modo vinner som inte är spännande.😊 nu var inte denna match någon katastrof tycker de gör en helt okej insats. Kändes bara som att orken, motivationen och flytet inte var riktigt med idag. Ett starkt pp kan man ta med sig. Synd bara att vi inte fick med oss fler och hanses gjort lite fler räddningar så kanske matchen vänt. Men som någon föregående sagt så kände man ganska snabbt att denna match var skrivet i stjärnorna att modo skulle förlora.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
wolper:
Fast det där stabila året existerar väldigt sällan för något lag. Kan inte minnas att Modo haft någon sådan säsong, möjligtvis 98-99 då...
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Heyerdal: Idag hade man den där känslan att dom kommer förlora, försökte övertala mig att dom skulle vinna men någon röst inombords tänkte tvärtom. Måste ha varit någon typ svart magi av Ztorken.

Jaja bara att ta nya tag, förlusten skulle komma förr eller senare. Tråkigt dock att den kom idag då det var lite mer folk på plats.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Gavelo: ja man såg då inget idag som skulle tala för att modo ska lyckas vinna "meca" slå ut 2an i ha och slå ut ev mora i ett kval på bäst av sju. Hur skall detta lag hålla och orka så många matcher. Men motbevisas gärna^^ jaja glad för att vi lyckats ta oss till "meca" i år iallafall. Ett mycket bättre år i år. Hoppas på mer stabilitet och mindre bergochdalbana nästa år😊
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
wolper: verkar inte varit nån hårdträning om man kollat ÖAs direktsändningar, väldigt nära 3-3 då pucken låg lös o målet öppet men rättvis seger för KHK o tyckte de spelade stabilt, fick lätta mål o spelade på det, Modo skapade inte många chanser och såg väldigt loja ut, kan inte svara vad det kan bero på då matchschemat varit bra o alla borde vara påtända
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
wolper: Denna förlust var tydlig redan innan matchen. Det snackas om Magi, shl platser och massa annat trams bara för att man slog Oskarshamn senast, när Modo får upphajpad medvind så låser sig alltid spelet.

Fortsätt att gnälla, det är då vi blir motbevisade!
+14
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Robin Ztorken L: Mjoo en tredje avslutande som kan sammanfatta det hela som aningen ostrukturerad match. Man kan förlora och vinna men prestationen brukar gå genom rutan och frambringa en känsla av något som reflekteras i gemene man. Idag kände iallafall jag igen en del "slafsighet från förr". Otur? Kanske det, men det bestående intrycket handlar om avsaknaden av stabilitet idag.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Webmaster: synd bara att vi skall ge bort poängen. Tycker inte khk va bra ens. De har flyt och ett trött modo. Har de toktränat idag eller? Ibland undrq jag på taktiken att tokträna sådär. Visst kan det boosta matcher men synd och ge bort poäng. Lundin nästa?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Dundee: Vi är inte påkopplade från start. Då blir det tufft. Karlskrona gör en riktigt bra bortamatch. Vi hade inget motmedel mot deras fart. Trist när vi hade haft 3e platsen vid seger.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: Bara bryta ihop och komma igen mot SSK på onsdag. Hoppas detta var en bra väckarklocka nu bara och det inte slår åt andra hållet och dom ska börja grubbla igen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
gokar: Ja det är riktigt tråkigt när man mutear tvn för att slippa höra åbäket..
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Dundee: Kändes som ett helt annat lag ikväll, inte samma driv och passningsspel. Vi tar nästa match.
+1
Kommentera


Sv: Modo - Karlskrona
MODO Hockey - Karlskrona HK 2-5
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: precis. Man kan inte vinna alla matcher. Bara att plocka upp sig och nya tag på onsdag!
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
gokar: Det finns nog fortfarande inom räckhåll skulle jag tro iom Västerås vann och dom har vi kvar att möta med. Men det är synd att vi ska slappna av i denna matchen när det verkar lockat hyffsat med publik med.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Dundee: Förlusten skulle komma förr eller senare, hellre nu än i slutspeletsserien. Men nu måste vi typ vinna mot Västerås i sista matchen om vi ska hamna trea.
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
Dundee: jo det är nog så.

Tråkigt att spelarna inte tar chansen när 3e platsen fanns inom räckhåll

Kommentatorn kan följa med till Karlskrona..
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: Bara bryta ihop och komma igen. Kan vara en bra väckarklocka detta att det håller ej att slappna av bara för man vunnit några matcher på rad.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
modomille: tobias enström - 4 idag va?
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
tjerdo: Jävla Ztorken!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Karlskrona
MODO Hockey - Karlskrona HK 2-4
Kommentera


Sv: Modo - Karlskrona
Naivt.
Vi är bäst tänk.
"Jag kör solo..".
Ridå.
Kommentera


1950901 · »