1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480217 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1950828

Sv: Modo - Karlskrona
Nucky: Det hela hänger en hel del på hur lagen avslutar och sedan kommer in i matcherien. Ett Timrå som känner att man är relativt nära (som igår mot FBK där man inte var så utspelade som man varit stundtals) kan gå in i en matcherie med hyggligt självförtroende. Är man däremot väldigt långt ifrån spelmässigt på slutet och inte tar mycket poäng är man mentalt i en rätt jobbig sits.

Lägg därtill att man på senare tid inte haft mycket eget spel, utan det varit mer försvarsspel och då ska man i en kvalserie plötsligt börja föra matcherna. Inte alltid skitlätt att ställa om, framförallt om det går dåligt från början och man får lite motstuds.

Jag tycker att det gång på gång är rätt tydligt att en kvalserie är en kvalserie. Det är mycket större risk att det bättre laget tappar där, än i slutspelet dit lagen går med en rätt skön känsla. (Ingen går in i ett negativt kval utan att det är en massa press på axlarna och en olustkänsla, för man har allt att förlora och väldigt lite att vinna).

Att sedan något lag ska lyckas med det Leksand gjorde ser jag inte hände på ytterligare 100 år. Så jäkla utspelade och ändå lyckas vinna en serie i bäst av sju kan knappast hända igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskrona
J F K: Hela den säsongen var helt störd, så att det hände just det laget ser jag inte som en tillfällighet.
Vet inte hur många uddamålsförluster och hedersamma förluster man samlade på sig, eller tappade matcher i sluminuterna.
Kommer ihåg en bortamatch mot Örebro där man tappade allt sista 3-4 minuterna och gick från klar vinst till uddamålsförlust, den kvällen var min tv millimeter från att slängas ut genom fönstret från 3: våningen, helt ärligt.
Efter den grundserien är man såhär i efterhand inte speciellt förvånad över att vi åkte mot Leksand, även om vi var spelmässigt överlägsna.
Kommentera