1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479768 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1950826

Sv: Modo - Karlskrona
Tarasov: Håller med. Även om Timrå som lag känns överlägset svagast är det deras första år i SHL, tror de är mer motiverade och hårdnackade i ett kval.
Ett lag som Mora som kvalar för tredje året på raken börjar nog många spelare ledsna och se sig om efter annat. Ett sånt lag kommer trilla igenom förr eller senare.
Hur motiverade är t.ex deras utländska spelare?
Dessutom skulle matchen i matchen bli Modo vs. Anders Forsberg vilket knappast vore till vår nackdel.

Men oavsett har vi en satans lång väg kvar för att överhuvudtaget ta oss dit..
Blev lite besviken på gårdagens match och allt förbannade slarv. Självklart hade jag inte förväntat mig att Modo ska gå rent, men mer sättet
man förlorar på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskrona
Nucky: Det hela hänger en hel del på hur lagen avslutar och sedan kommer in i matcherien. Ett Timrå som känner att man är relativt nära (som igår mot FBK där man inte var så utspelade som man varit stundtals) kan gå in i en matcherie med hyggligt självförtroende. Är man däremot väldigt långt ifrån spelmässigt på slutet och inte tar mycket poäng är man mentalt i en rätt jobbig sits.

Lägg därtill att man på senare tid inte haft mycket eget spel, utan det varit mer försvarsspel och då ska man i en kvalserie plötsligt börja föra matcherna. Inte alltid skitlätt att ställa om, framförallt om det går dåligt från början och man får lite motstuds.

Jag tycker att det gång på gång är rätt tydligt att en kvalserie är en kvalserie. Det är mycket större risk att det bättre laget tappar där, än i slutspelet dit lagen går med en rätt skön känsla. (Ingen går in i ett negativt kval utan att det är en massa press på axlarna och en olustkänsla, för man har allt att förlora och väldigt lite att vinna).

Att sedan något lag ska lyckas med det Leksand gjorde ser jag inte hände på ytterligare 100 år. Så jäkla utspelade och ändå lyckas vinna en serie i bäst av sju kan knappast hända igen.
Kommentera