1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482570 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1952705

Sv: Modo - Björklöven
Hockeyoraklet:
Tycker gott man kan ta bort tacklingar i den mån vi talar om ”openice-tacklingar” om man nu på allvar vill ha bort hjärnskakningar. En del menar att folk skulle sluta gå på hockey om man tog bort det momentet, har mkt svårt att tro det. Kampmomentet skulle finnas kvar, vilket skulle ge den fysiska dimensionen.

Självklart är det onödigt av Wernblom att söka den tacklingen. Å andra sidan har vi ett regelverk som tillåtet den dimensionen i spelet vilket är ett större problem om man nu menar allvar med att vill ha bort hjärnskakningar. På sikt tror jag vi kommer ta bort openice tacklingar, frågan är hur lång tid det kommer ta. Gissar att NHL kommer gå före
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
Tarasov: om man tillåter open ice-tacklingar i den utsträckning som gällt på Kronwalls tid så kommer det alltid finnas en risk att en medelmåtta som kronwall kan släcka karriären för en franchise-spelare som Crosby, det vore katastrof för sporten. Av den anledningen tror jag du har helt rätt. I år har vi ju sett rena krockar i mittzon som bedöms som blind side-tacklingar med tillhörande avstängningar, det är tydligt att man hellre fäller än friar. Men det här har ju garanterat spelarna och ledarna fått information om inför säsongen, därför är det ju väldigt sällan man ser någon försöka sig på en sån tackling som Wernblom gör idag.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Tarasov: Fagervall säger att Modo var oerhört effektiva efter matchen......tillåt mig att ha en annan åsikt.
Kommentera