1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478054 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1952928

Sv: Modo - Björklöven
J F K: varför är det absurt? Båda hamnar konstant i tveksamma situationer, minst ett par slagsmål per match, alltid onödiga efterslängar, båda har kapacitet att göra en hel del poäng. Sen att du jämför Wernblom med Forsberg. Det låter som att gamla hjältar bleknar snabbt i Örnsköldsvik för den jämförelsen är ju ett hån mot Forsberg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
Hockeyoraklet: Wernblom har ofta jämförts med Foppa. Han är en naturlig center som har väldigt bra blick för spelet. Han har färre utvisningsminuter än Foppa hade i ung ålder, men Foppa var väl också en Jämtinliknande spelare enligt dig?

Självklart vet jag att Foppa i den åldern var klasser bättre, men de hade väldigt mycket gemensamt i form av hata förlora, spela på gränsen, täcka skott, fördela puckar, spela center, leda genom exempel, offra sig med risk för egen hälsa. Förutom att vara utvisad ofta är inte mycket likt med Jämtin, som tvärtom var en begränsad och feg spelare, men som förvisso var rätt bra några säsonger.

Så en jämförelse med Jämtin är korkad och tyder på att man inte sett Wernblom särskilt ofta.

Foppa hade aldrig mindre än två minuters utvisning per match innan han åkte till NHL. Wernblom ligger under två minuter per match. Foppas spelstil var bevisligen identisk med Jämtins???
Kommentera