1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480285 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1952937

Sv: Modo - Björklöven
Hockeyoraklet: Wernblom har ofta jämförts med Foppa. Han är en naturlig center som har väldigt bra blick för spelet. Han har färre utvisningsminuter än Foppa hade i ung ålder, men Foppa var väl också en Jämtinliknande spelare enligt dig?

Självklart vet jag att Foppa i den åldern var klasser bättre, men de hade väldigt mycket gemensamt i form av hata förlora, spela på gränsen, täcka skott, fördela puckar, spela center, leda genom exempel, offra sig med risk för egen hälsa. Förutom att vara utvisad ofta är inte mycket likt med Jämtin, som tvärtom var en begränsad och feg spelare, men som förvisso var rätt bra några säsonger.

Så en jämförelse med Jämtin är korkad och tyder på att man inte sett Wernblom särskilt ofta.

Foppa hade aldrig mindre än två minuters utvisning per match innan han åkte till NHL. Wernblom ligger under två minuter per match. Foppas spelstil var bevisligen identisk med Jämtins???
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
J F K: Wernblom är ju också en ganska feg spelare? Går in och retar upp framför mål och glider sen iväg, hugger spelare bakifrån och gömmer sig i båset (senast mot SSK).

Vi har ju inte samma bild av spelaren men ge det lite tid, om han nånsin får spela på SHL nivå så ska du se att han snart är en lika hatad spelare som Thörnberg i HV71. Men det kanske är en positiv sak med modoögon.
Kommentera