1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481930 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1979371

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet:

Vi pratar ju inte främst om pengar här utan funderingarna är varför han väljer att gå ner till en nivå som han är för bra för. Alla är nog överrens om att detta är en spelare som gör 50p och kan vinna poängligan trots att han går på 80-90% i en del matcher.

Visst bra spelare har gått till ha tidigare trots att de kunnat spela i shl, men då rör det sig främst om hemvändare Jönsson, Ragnarsson, enström som är på väg att avsluta karriären eller spelare som får sjuka pengar på denna nivå, typ klasen eller Söderberg i Malmö. Och pengar det tror jag inte snål nubben lastar på med.

Du måste ju själv fundera lite hur det står till egentligen, för detta är ett rätt ologiskt val av en före detta supertalang som behöver utvecklas om han vill nå nhl.

Jag funderar om det har med hjärnskakningen att göra. Att den är värre än vad man fått rapporterat. Det förklarar varför han åkte hem innan avslutad säsong med laget och varför han inte deltagit på sharks Camp trots att han inte har klart med ny klubb.

Tror inte att detta tar död på hans karriär, men den förskjuter nog möjligheter till spel i nhl i ett eller ett par år. Ifall han gör ca 50p är detta ungefär på samma nivå som innan han åkte över, nhl klubbarna kommer knappast höja på ögonen för detta utan gör han ett nytt försök i en nhl klubb är det att börja om i ahl och där är han ett år äldre och ska sticka ut gentemot yngre draftval och talanger. Min poäng är att det är svårt för honom att i ha bevisa att han blivit bättre spelare jämför med när han lämnade nhl/ahl dessutom har vi inte vägt in faktumet att han bråkat sig bort från 2 nhl klubbar på ett år.

Ifall Dahlén vore 100% i både kropp och knopp hade shl eller liknande liga varit självklara valet. Själv tror jag spel i nla hade passat honom utmärkt och gett stålar och utveckling.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Du är säkert rätt ute med skadehistoriken. Hade allt varit frid och fröjd så är väl AHL det enda alternativet (när man redan är där borta) om man vill slå sig in i NHL? SHL är så klart en bättre liga än Allsvenskan men signalvärdet det sänder ut när man åker hem över Atlanten, det är ju inte jättebra om det inte finns goda skäl.

Sen det här med ”supertalang”. EP är en supertalang. Dahlén är inte riktigt på den nivån i mitt tycke. EP får du ut många poäng av genom att bara sätta ihop honom med bra spelare (vilket i sig är en bedrift i ett klappkasst Canucks) men Dahlén är mer en karaktärspelare som ska göra saker på egen hand och den rollen är han nog inte redo att axla i NHL.

Har noll koll på hur det gick till när han blev trejdad men bara för att man ställer sig på avigsidan så behöver det ju inte vara döden för karriären ändå. Tim Erixon är väl fortfarande aktuell där borta? Modobekantingen Dick Axelsson tjänar väl en hyfsad slant i SHL nu trots hans debacle med Red Wings?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Att man prövar en högre nivå i AHL/NHL är väl rätt så rimligt, spelarna får en sign-on bonus vilket är en hel del pengar. Kanske kan man tycka att de borde vänta men har för mig att den brukar ligga på 200-250 000 dollar. Jag hade nog hoppat på det tåget.

Tycker mig kunnat märka att en del spelare återvänder i sämre skick än när de lämnade, det kan bero på lite olika saker. Alla som flyttar en längre bit vet säkert vika mentala påfrestningar det kan innebär, med en längre bit menar jag inte Övik-Umeå. Tänk då på att det är killar som är 19-21 och skall anpassa sig till nytt land/kultur och tränare med en annan mentalitet. Går det då lite emot med skador etc förstår jag verkligen att livet kan bli en pina i valfri nordamerikansk småstad.

Problemet i en del fall är att jag inte tror att alla spelarna är fysiskt redo, det är tufft att resa och spela 80 matcher per säsong. Dessutom är man i en annan miljö så jag misstänker att träningen blir lidande. Jämför med att lira 50 matcher i SHL/Allsvenskan, hemmamiljö osv.

Dahlén har de tekniska färdigheter som krävs för att nå långt är det inte tu tal, men tror han skulle behöva lite skivstänger för att nå sin fulla potential, tror också han behöver se över sin kost. Faller den polletten ner(om det nu skulle vara den biten) så tror jag det spelar mindre roll om han spelar en säsong till i allsvenskan eller SHL.

Btw tror jag det blir två lag som går upp från allsvenskan igen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Om Dahlèns fysik och mentala status förblir ok (på lång sikt dvs) behöver han nog inte oroa sig för finanserna sas. Att eventuellt fördröja de stora kontrakten med en par år är nog inget större problem.
Om inte annat kanske han kan få veckopeng av pappa ;-)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Han är nog inte riktigt den karaktär klubbarna i NHL står i kö efter. Vem vet han kanske lirar i Timrå hela karriären.
Kommentera