1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480441 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1979354

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Är man inte elitidrottare om man spelar i Modo i allsvenskan? Fan då var jag ju ganska rätt ute då jag härjade med er, före förra säsongen, och påstod att han var på dekis? Så lät det ju inte riktigt i den här boken då det begav sig.

Angående Dahlén så kan jag bara spekulera men jag tror inte att Timrå hade vunnit mot Karlskrona utan honom. I övrigt håller jag med om att det säkert vore smartare att spela i SHL för den egna karriärens skull men det kanske finns faktorer man inte vet om också. Sjukdomshistorik, skadehistorik, osv. Jag tror inte att alla stora idrottsögonblick behöver grunda sig i pengar. EP avgör slutspelsmatcher för Växjö men fäller ändå tårar då han får höra i direktsändning att Timrå gått upp i SHL. Jag tror, om det inte haft någon övrig påverkan på hans karriär, att han mycket hellre hade varit med och spelat upp Timrå i SHL än att vinna SM-guld med Växjö. Jag väljer att vara lite naiv och tro på att Dahlén har liknande skäl till sitt beslut. Åtminstone delvis. Ni som haft förmånen att se flera återvändare som kommer tillbaka till Modo för att hjälpa klubben borde ju kunna identifiera er med den känslan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet:

Vi pratar ju inte främst om pengar här utan funderingarna är varför han väljer att gå ner till en nivå som han är för bra för. Alla är nog överrens om att detta är en spelare som gör 50p och kan vinna poängligan trots att han går på 80-90% i en del matcher.

Visst bra spelare har gått till ha tidigare trots att de kunnat spela i shl, men då rör det sig främst om hemvändare Jönsson, Ragnarsson, enström som är på väg att avsluta karriären eller spelare som får sjuka pengar på denna nivå, typ klasen eller Söderberg i Malmö. Och pengar det tror jag inte snål nubben lastar på med.

Du måste ju själv fundera lite hur det står till egentligen, för detta är ett rätt ologiskt val av en före detta supertalang som behöver utvecklas om han vill nå nhl.

Jag funderar om det har med hjärnskakningen att göra. Att den är värre än vad man fått rapporterat. Det förklarar varför han åkte hem innan avslutad säsong med laget och varför han inte deltagit på sharks Camp trots att han inte har klart med ny klubb.

Tror inte att detta tar död på hans karriär, men den förskjuter nog möjligheter till spel i nhl i ett eller ett par år. Ifall han gör ca 50p är detta ungefär på samma nivå som innan han åkte över, nhl klubbarna kommer knappast höja på ögonen för detta utan gör han ett nytt försök i en nhl klubb är det att börja om i ahl och där är han ett år äldre och ska sticka ut gentemot yngre draftval och talanger. Min poäng är att det är svårt för honom att i ha bevisa att han blivit bättre spelare jämför med när han lämnade nhl/ahl dessutom har vi inte vägt in faktumet att han bråkat sig bort från 2 nhl klubbar på ett år.

Ifall Dahlén vore 100% i både kropp och knopp hade shl eller liknande liga varit självklara valet. Själv tror jag spel i nla hade passat honom utmärkt och gett stålar och utveckling.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vad är det att tjafsa om, elitidrottare eller ej. Nu spelar både Enström(hoppas jag) och Dahle'n vidare. Min förhoppning är att det går bra för dom båda, så sluta med att tala illa om dom.
Kommentera