1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480463 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1979600

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Visst är det så. Jag är en av de som nog ville ha en annan tränare än Fagge denna säsong. Särskilt efter att han kritiserat fansen för att ha för höga krav förra året. Däremot så är ju Kenttä och Fagervall vänner. Får se hur det är efter denna säsong.

På försäsongen 18/19 försökte Fagervall spela in ett nytt system med konstruktivt backspel, pass in till centern i mitten av egen zon och sen anfalla med fart. Funkade bra på försäsong, men när väl serien började så gick det inget vidare och det blev någon slags halvmesyr. Det finns mer spelande backar i laget i år, däremot är väl centersidan lite väl svag för att det ska räcka till absoluta toppen.

Det har värvats en ny andretränare, Kimby, som kommer att ta hand om forwards under match. Finns folk som viskar om att det är en "grooming" för huvudtränare så småningom.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
snubbelfot: Ungefär som jag resonerat. Jag vet att Fagervall som du skriver försökte få ihop ett spelsystem under försäsongen och när det inte riktigt fungerade så blev det varken hackat eller malet... (Vi hade för övrigt ett par usla perioder där man själv började fundera om Björn verkligen hade koll, men jag är glad att Modo fortsatte med samma spelsystem).

Hur som helst. Vad händer om Fagervall återigen misslyckas med det mer offensiva spelsystemet. Hur lång tid kommer Löven ha tålamod? Fagge kommer helt klart få väldigt många ögon på sig och det vill nog verkligen till att han får alla spelare och resultat med sig. (Alternativt att Kentää helt enkelt ger honom den tryggheten, ungefär som när Pelle Bäckman första säsongen i Modo gick ruskigt tungt fram till jul men backades av Hedin).
Låst ämne