1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1986055

Sv: Apropå ingenting...
Gäsp:

Dahlén har lite för höga tankar om sig själv och sin förträfflighet. Helt ärligt skulle jag inte byta honom mot Norlinder eller Berglund som vår trupp ser ut nu, så vad vi är avundsjuk på vet jag inte.

Tycker hellre att intervjun ger bilden av en spelare som inte är i balans och har problem med hjärnspöken.

Han verkar vara som en svamp som suger åt sig av allt som skrivs, verkar vara mjuk mentalt. Bästa tipset för honom är att fokusera på sin egen utveckling och anlita en mental coach eller psykolog, vill han hålla på med elitidrott måste han ignorera skriverier och tyckande och fokusera på egen prestation, precis som vilken framgångsrik affärsman, ledare mm som alla har utsatta positioner måste göra. Det är en riktigt tuff miljö och inte alla som är gjorda för detta, är själv glad att man har ett bra utbildning och ett vanligt jobb för jag skulle nog inte heller palla. Jobbigare för en hockeyspelare med medioker gymnasieutbildning att lägga ner och ställa om karriären. Om han lärt sig detta om sig själv och vet att han påverkad så undrar jag varför han är så korkad att han fortsätter att läsa, skulle inte förvåna mig om han läser på hs, och då får han det jobbigt när Modano tar fram sågen.

Sedan är det konstigt resonemang kan jag tycka, han trivdes bra i SJ och utvecklingsmöjligheterna var goda enligt honom, avgörandet bakom att vända hem var att chansen till nhl spel var lågt. Här kommer den skeva självbilden in, han är inte en spelare för nhl i dagsläget, han är ju inte ens en stjärna i ahl, så det sista han ska göra är att fokusera på nhl och sätta upp detta som mål för säsongen.

Varför inte stanna i SJ och ahl om utvecklingsmöjligheter, tränarna mm i SJ var så perfekt, gör dig ett namn i ahl och få chansen senare eller få en annan klubb att få upp ögonen och få till en trejd för att nå nhl spel. Men han verkar tycka att han är för bra för detta och kan hoppa över detta steg. Han vart ju ganska hårt sågad än Andreas Johnsson i Toronto som verkligen gått den hårda vägen.

Detta med kommunikation med tränare, han verkar glömma det egna ansvaret i personlig utveckling, får man inte nått att jobba med måste man själv driva på och ställa frågan, precis som i arbetslivet. Det är ens egen karriär och man måste ta personligt ansvar för detta.

Sedan låter det ju annorlunda från vancouver, dom anser ju att dom varit tydliga med att defensiven och spelet utan puck över hela banan var det som han behövde jobba med och inte offensiven eller på. Kan ju vara så att han själv inte ville eller hade kunnandet för att förbättra detta utan han vill hellre jobba framåt och producera poäng. Alla som sett Dahlén kan nog känna igen feedbacken och kommentarerna från vancouver. Exakt vad som är rätt får vi aldrig veta men en sak är säker jag tror inte riktigt 100% på det Dahlén säger, han visade ju sig ljuga när han sa att han inte begärt en trejd från vancouver, men hans agent gick ju ut och så att han själv begärt att lämna och ville hitta ny klubb.

Hoppas verkligen det går bra för pojken, för riktigt i balans och så mogen som han vill ge sken av verkar han inte vara. Måste vara jobbigt att gått från den stora stjärnan till någon som inte ens nämns längre och få stå i skuggan av tidigare radarpartnern EP som bara tar steg för steg och jobbar hårt och dominerar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: För det första så vill jag säga att jag håller med dig i princip allt du skriver, är själv chef på ett större företag och det är otroligt viktigt att man väljer sina strider och allt annat måste rinna av som vatten på en gås annars skulle man bli psykiskt nedbruten, officiella personer som hockeyspelare blir ännu mera utsatta i media och liknande så där gäller det att vara 100 % fokuserad och skita i kommentarer på sociala medier etc.

Sen tycker jag att hela resonemanget hur avundsjuka vi är eller ej, handen på hjärtat så tror jag nog varenda As inkl Shl lag skulle se Dahlén i sin trupp för den killen har enorma skills när hockeylivet leker, dalar och motgångar har dom flesta, skulle tex inte förvåna mig om E.pettersson i Canucks kommer få en betydligt svårare säsong i vinter.

Dahlén har gått en mycket märklig resa utåt sett, men så vet vi inte hur han mår inners inne heller?!, jag vill att vi minns kanske världens bästa hockeyspelare i #21 där han var nära att bryta sin första säsong i Quebec för att han inte alls mådde bra men valde att stanna kvar, Dahlén kan ha mått exakt lika men han valde en annan väg, vem kan egentligen säga vad som är rätt eller fel, gör Dahlén en supersäsong i vinter och tar en plats i NHL nästa säsong så kan man inte direkt säga att hans val att flytta hem för att få ordning på grejerna har varit fel.

Avslutningsvis så hoppas jag för hans skull att han gör en bra säsong och flyttar för jag unnar inte lillebror att ha en sådan bra spelare i sin trupp ytterligare än säsong ;)
Kommentera