1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1988189

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Nucky:

Har varit med för länge för att vara orolig efter två matcher. Hur många år har vi inte inlett lysande för att segla upp i toppen och sedan har vi tappat allt och fått rejäla svackor och åkt ner i mitten/botten. Nej det är först när vi mött alla lag man kan börja se något mönster, gäller bara att inte släppa för mycket poäng glapp.

Visst det är alltid bättre att vinna än att förlora men tidigt på säsongen ser jag hellre till hur spelet ser ut och vilka möjligheter som finns till förbättring. Trots att vi inte gjort 60 bra minuter så hade vi kunnat ta både Västervik och Löven och haft 6p. Vi gör en bra match igår, tyvärr är det huvudet under armen spel av vissa spelare som gör att vi går bort oss och löven kan kvittera. Det var ju inte så att löven höjde sig och malde ner oss i sista.

Sedan gillar jag hur vi igår driver på mål och skapar farligheter och tar skotten, 40 skott på bortaplan mot en toppkandidat är inte illa. Försvaret fungerade ju bra studntalas, löven fick inga kontrollerade ingångar eller vändningar utan fick ta röd och dumpa ner och ge bort pucken till oss så vi kunde vända.

Förbättringen är mer att välja när man ska gå fram och när man ska avvakta beroende på matchbilden, detta får coacherna ta på sig, man skulle spela med större marginaler vid ledning 2-0 inför sista istället för att gå fullt fram för spiken i kistan och 3-0. Menar så klart inte att man ska slå ifrån sig i en hel period för detta brukar inte vara så lyckat, men välja sina lägen bättre när man går och när man säkrar. Tycker 2-1 är ett onödigt mål, fyra spelare går stenhårt framåt, hedberg hoppar in i anfallet och vi är fyra på rad nedanför tekninkscirklarna, löven tar pucken vänder spelet snabbt och sätter reduceringen. Detta är ett typiskt mål som går att undvika genom att vara smart, därför svider det att vi ger dom en tidig reducering som dom inte ens behöver slita för.

Sedan ska nog inte Öhman och Hedberg spela tillsammans, sätt dessa med Hedman och Tommy E så det blir lite stabilare.

En annan sak som oroar är att Rosdahl och Olofsson som varit lysande på försäsongen nästan försvunnit i dessa matcher, här förväntar jag mig att dessa stiger fram mer och blir bidragande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: ni höll emot bra i två perioder men det är otroligt svårt att spela sådant press-spel i en hel match och det syntes i sista perioden då modo inte orkade med och löven sköljde över er.

Skillnaden mellan er och löven är framförallt att ni har en bredare trupp men de känns otroligt mycket mer spetsiga och det syntes igår när de gick ned på kedjor i tredje. Otroligt passivt kan man tycka av hellkvist att inte agera. Båda målvakterna var grymma igår.. Framförallt cannatas ravelliräddning samt Lundins överflyttning... Det hade kunnat vara många fler mål åt båda håll..
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Håller med om mycket, men tror inte man behöver vara orolig över 12-29.
Olofsson tycker jag kommit in i centerrollen riktigt bra, och spelar med pondus över hela isen. Var bra igår i special teams, speciellt BP.
Snabb är han också vilket jag nojat lite över på försäsongen.
Rosdahl drev in på mål ett par gånger igår, och använder sin fysik bra även fast man önskar se det oftare.
Alldeles oavsett tycker jag båda andas för mycket kvalitet för att det ska vara nån risk att de floppar.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Jag tycker att Rosdahl och Olofsson måste spela med en pucksäkrare tredjelänk. Varken Johan Forsberg eller Karlström igår är den spelaren. Visst är säkert en del deras eget fel också, men så fort From kom med i den kedjan ett par byten så såg det bättre ut. (Men, from ska nog inte spela där).
Det är klart att med Hagelin som alternativ så blir nog den där kedjan mycket vassare.
Kommentera