1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

412000 inlägg · 4011 ämnen

Björklöven-Modo 23sept

1988766 · » Till forumet


Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Jo, under försäsongen var de konstant ett hot, men det har blivit mycket mer statiskt nu när det gäller någonting. Delvis kanske motståndarna hunnit spela ihop sina respektive boxplays och delvis kanske de läst oss.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K:

Gillade verkligen PP i träningsmatcherna. Speciellt enheten med Olofsson och sedan Öhman på blå var kreativa och fick boxen att jobba hårt. Olofsson hade ju alltid tre allternativ när han styrde spelet på vänsterkanten, antingen Öhman på blå, instick till Werner som rörde sig i mitten eller ner bakom mål eller närmsta stolpe på Rosdahl.

Sedan smög From på bortre kanten och utgick från blålinjen men attackerade hårt på bortre stolpe.

Väldig sällan man såg denna enhet försöka spel rakt igenom boxen.

Har man en sådan som Öhman på blå ska man se till att han får mycket puck, han rör sig bra, vågar ta skott mot mål eller för styrning och kan fördela puckar.

Hoppas vi får se denna enhet komma igång på riktigt igen.
+5
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Tarasov: Skulle en "leftare" styra spelet från högerkanten kan exempelvis Berglund och Karla vara ett otäckt hot då båda har bra direktskott. Nu vet ju nästan alla lag redan att vi endast söker spelet rakt igenom boxen för direktskott och det är tyvärr oerhört förutsägbart. Visst, vi har bra passningsspelare, men jag tycker att vi behöver hot även från point för att få ett riktigt bra pp.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Tarasov:

Köper den analysen rakt av.

Speciellt Berglund imponerar, kan vara en spelare som går direkt från oss till NHL (givetvis via AHL) och hoppar över SHL spel. Han är verkligen en modern tvåvägsback.

Hedberg skulle i dagsläget bli totalt uppäten på SHL nivå som han spelar så han skulle vi nog till och med kunna få behålla ett år till i HA som han spelar just nu.

Norlinder är ju en sjuk talang, fortsätter han utvecklas på detta sätt lämnar han för NHL/AHL nästa säsong. Han har en sjuk skridskoåkning när han skjuter fart och bara skär igenom motståndarna i mittzon, detta kombinerat med fina händer och bra skott ger honom en lysande framtid.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter:
I mitt tyckte så står Berglund ut lite mer på sista-passet och avslut, där är han spetsigare plus att han bra på att fylla på. Hedberg är mer en motor i spelet och där är han bättre än Berglund enligt mig, Norlinder kommer dock vara före båda i hierarkin, gissar att det blir på Tommys bekostnad.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Tarasov:

Kan inte Viklund medela om det blir nått eller inte, så man vet.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K:
I princip så är det 3x2 platser som är aktuella för en back iom att alla kör paraply. På point behöver så söker man i första han inte en skytt då jag gissar att taktiken är att ta avslut från kanterna. Hade man sökt skott kanske Verglund gått före, men nu vill man i första hand ha puckflyttare och där kan jag se att Hedberg/Öhman går före Berglund. I slutet av säsongen gissar jag att Norlinder går först.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Ogie Ogilthorpe: Jag medger att Tommy Enström kanske inte är det mest upphetsande valet, men han var trots allt bäste back i PP ifjol. Jag kan köpa att han inledningsvis inte får speltid för att ge de unga och utvecklingsbara chansen.

Däremot förstår jag verkligen inte varför inte Berglund får chansen. Jag tycker att han sett riktigt intressant ut under försäsongen och ingenting har ändrats under de två första matcherna. Vad har Öhman och Hedberg för hållhake undrar man?
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: Brörn är ju inte riktig helt objektiv, han har sina favoriter. Hedberg är definitivt en av dessa....
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K:

Håller med, sedan har väl inte Tobbe E spelat pp heller? Lär ju påverka hans poängproduktion.

Blir trångt om platserna ifall vi spelar med 4 forwards och en back på blå.

Men Berglund, Tobbe E, Norlinder, Hedberg, Öhman är ju alla spelare som kan bidra ifall vi spelar med två backar på blå.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: En sak jag också reflekterat över är varför Berglund inte spelar pp? Han har ju varit klart bäst under försäsongen offensivt, trots att han inte är i pp egentligen. Bäst ifjol i PP var väl Tommy Enström, men han har inte heller fått chansen.

Lite märkligt att Hedberg/Öhman får så stort förtroende.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K:

Intressant tankegång varför de spelar tillsammans, lite learning by doing där, dock ett väldigt vågat spel eftersom de var en indirekt orsak till att vi tappade poäng senast och hur länge har man råd med detta?

Gillar verkligen bägge backarna och vi behöver dessa i laget, och dom får gärna tänka framåt och generera offensiv, dock är det som du säger farligt när dom gör detta i varje situation utan att tänka till vad det kan få för effekter. Det som stör mig mest är just att man gör detta vid en stabil 2-0 ledning, ok om man ligger under med 2 mål och man måste chansa framåt. Hedberg kan ju istället ta hem pucken och spela med puckkontroll inom laget och försöka få löven att öppna upp sig när dom måste framåt och då utnyttja de luckor som uppstår till att slå in spiken i kistan.

Intressant att se matchen ikväll och hur deras avvägningar ser ut, Mora blir nog en tuff match, känns som dom har ett tungt och rutinerat lag i år.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Jag tycker att Hedberg och Öhman är lite som John Klingberg, Tim Heed, Rundblad osv. De har (olika) mängd skills, men i yngre år fick de kopiöst mycket kritik för att de var så dåliga defensivt. Förmodligen når väl varken Öhman eller Hedberg lika långt, men de har samma huvudlösa offensiva tankegångar på isen som de tre hade. Det handlar om att vid varje avvägning alltid välja den offensiva, att dribbla även i trängda lägen, att sakna tålamod att vänta in motståndare osv.

Det kommer förhoppningsvis förr eller senare, men det vore bra om det kom förr. (Man såg tendenser till att Hedberg började bättre sig i slutet av fjolåret).
Jag tror att det är rent medvetet att para ihop dem. Tanken är definitivt att de genom att spela med en lika offensiv till slut kommer att förstå att man kan inte spela så ensidigt offensivt ens i allsvenskan. Spelar man dem med exempelvis Hedman eller Toby så kommer dessa att täcka av rätt många av de värsta tokigheterna, så att Hedberg/Öhman inte lär sig något.
+4
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Domsjö:

Du kanske missförstår mig. Jag älskar verkligen att se en spelare som Hedberg, han besitter så mycket skills, han förstår nog inte hur lyckligt lottad han är jämfört med andra spelare.

Därför gör det extra ont att se en sådan spelare inte använda hjärnan, han har bevisligen mycket spelsinne i offensiven och han borde kunna använda detta bättre i defensiven för att bli en bättre back, och detta måste han förbättra om han vill nå SHL eller NHL, just nu känns Berglund långt före och snart går nog Norlinder om honom också.

Trots att han är ung så ska han inte slippa undan kritik, gör man dåliga insatser så spelar det ingen roll om man är 20 eller 30 alla är ju med av samma anledning dvs att skapa ett vinnande lag.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Domsjö: Hedberg har ju såna jäkla verktyg för att vara en sjujäkla back. Inte bara på HA nivå utan SHL eller högre.
Därför är det lite trist att han brister i bedömningarna så pass. Men han är ung än, det ska man inte glömma. En dag trillar polletten ner vad gäller avvägningarna, också spelar han inte i HA nått mer =)

Det jag stör mig på i det hela är att han spelar med en likasinnad. Han och Öhman är sjukt lika spelare. Fantastiskt skickliga men inte fått till detta med avvägningarna helt. Tror båda skulle gynnas av att spela med någon annan som kompletterar dom bättre. Sen måste bägge såklart få till detta för egen del för att ta nästa steg i utvecklingen.

Hedberg och Bella funkade ju kanon ifjol, och är knappast en defensiv uppställning. Men Hellkvist kanske vill ge Berglund mer offensivt utrymme?

Förtydligande så när jag tänker på avvägningar är det inte det kreativa spelat jag syftar på, att finta sig ut egen zon. Utan främst när man ska pincha eller inte, när man ska följa hela vägen upp i anfallet etc..
+4
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Domsjö:
Mål kommer till av misstag.... såvida man inte gör som Linus Pettersson mot OIK förra säsongen.
+2
Kommentera


Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Hedberg är en ung kille dessutom och förutom missen igår gjorde han många fina saker också. Kan väl tillägga att Hedman såg stabil ut också.
+6
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Tarasov: Ni gjorde en bra match igår med bra fart bra på spelet men ni vart robbade på poäng de va en solklar utv när Dielert vart fri!! Rolig ishockey att titta på!!😊😊
+15
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan:
Skulle nog säga att spetsen är likvärdig i lagen på fw—sidan men Modo har nog 1-2 spelare fler som nog kan betraktas som allsvensk spets.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
modomille: Hagelin är enligt Björn "halvskadad" men kommer träna veckan ut eftersom vi har gott om friska spelare. Så nästa vecka är han nog tillbaka.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan:

Ja löven hade verkligen hela perioden då man vann skotten med 11-10.

Framspelningen och avslutningen till 1-2 är klass, men jag pratar om hur målet egentligen kommer till. Det är modos naiva spel och att fyra spelare hamnar på rad i anfallet för att backen går med som gör att löven ens får till spelvändningen. Ganska enkelt mål att undvika, hade hedberg spelat med mer riskminimering hade det som sämst varit en 2 mot 2 och betydligt svårare att göra mål då.

Sedan är det ju endast avslutet i 2-2 målet som är klass. Målet tillkommer ju inte pga ett långt anfall och upprullat försvar utan att vi bommar i mittzon då vi går två på samma spelare och sista försvarare (återigen Hedberg) tar ett korkat beslut som stöter/pressar som sista spelare.

Håller inte alls med att Löven hade hela perioden och att kvitteringen kommer pga att dom tryckte tillbaka oss hela perioden. Vi ger bort matchen pga att vi försöker gå för 3-0 direkt istället för att tänka till mer när vi går och inte går stenhårt framåt.

Att sedan vi tappar mer av spelet speciellt efter 2-2 är naturligt för då kommer det mentala in.
+9
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: Det var fina avslut, men i övrigt rena bjudningar från Modo.
Riktigt bra match dock.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: de tycker nog de flesta som såg matchen att det var två klassmål löven gjorde och de hade egentligen hela tredje perioden. Sedan om det beror på mental härdsmälta hos modo det är en annan femma.

Nu mötte ni ett lag som förväntas också vara i toppen av tabellen och det syntes när det gick ned på kedjor vilken spets de besitter. Dock konstigt att inte hellkvist gjorde något...
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Från Hörnefors:

Ok, så du tycker att det är smart av backen i ledning att hoppa in i anfallet och skapa denna 2 mot 1 vi åker på? För mig är detta ett rent idiotiskt sätt att försöka försvara en ledning på.

En försvarare ser spelet bakifrån och är mest lämpad att ta beslutet om man ska gå med i anfallet eller säkra upp. Karlkvist kan ju inte teleportera sig från bakom mål upp till blålinjen för att säkra upp.

Nej du får försöka skylla på forwards i detta fall, men faktum är att det var oansvarigt av Hedberg att ta denna risk när vi är i ledning med 2-0, totalt onödigt och ett mål som hade kunnat undvikas ganska enkelt. Om Hedberg ser att ingen kan ta hans plats så får han inte gå fram på det där sättet, speciellt inte i ledning, ok ifall vi måste jaga in ett mål eller två då behöver man chansa.

Samma sak vid andra målet, där går Öhman upp och sätter press på samma kille som Häggström har vid mittlinjen, samtidigt lämnas Hedberg ensam på blå och han tar då återigen ett dåligt beslut när han sätter press på motståndaren istället för att hålla avstånd och ta bort läget (tvinga ut puckföraren mot kanten), när motståndaren petar pucken förbi har dom ett friläge från blå.

Bägge målen är ganska enkla misstag där individerna hade kunnat riskminimera och ta bort lägena. Inget av målen kommer ju av att Löven spelar ut oss och och rullar upp hela försvaret efter ett hårt tryck.

Det enda positiva är att man har bra videomaterial i hur våra backar inte ska spela när vi är i ledning.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Trilske: Ja, Lundin gjorde en bra match igår. Enda saken jag skulle anmärka på är väl då löven kom 2 mot 1 och han gick lite för långt ut mot puckförare så han blev lite sen när passningen gick över till den andra sidan och direktskott. Nu var det ju ett riktigt bra avslut så det kunde ha blivit mål ändå. Men Lundin får klart godkänt av mig.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
modomille: Vet inte om jag riktigt gillar hierarki-tänket då jag tycker att vi har fyra relativt jämna kedjor i vinter, men däremot köper jag rakt av att Johan inte passar i den kedjan. Olofsson och Rosdahl ska ha någon som är bättre på att fördela och hålla pucken. Däremot kan Johan med fördel peta någon från 100-kiloskedjan då han skulle kunna ta den rollen minst lika bra som Häggström eller Sylwander exempelvis.

Jellvert fick mycket istid igår också, men det är nästan bara tillsammans med Linus och Wernblom jag tycker man får ut något. Kanske något med kemin där som gör alla bättre
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Trilske: Och Hagelin tränade med vit tröja, så bara en tidsfråga innan han kan spela. Peta ner Forsberg och upp med Hagelin.
+4
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Om en back går fram i anfallszon så ska en forward ta backplats, och inte göra som Karlqvist stå kvar bakom mål och hoppas att pucken kommer dit när två forwards och en back är i hörnet.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Från Hörnefors:

Det är väl ingen som sagt att vi ska spela Västervik försvar med alla i mittzon, alla framför mål och bara lyfta ut.

Men lite jävla smarthet kan man kräva när man leder med 2-0 inför sista och kontrollerar matchen, då kan man inte göra som Hedberg och hoppa in i anfallet så vi blir fyra på rad och tappar pucken och bjuder på en kontring. Man kan spela med puckkontroll och vara offensiv men samtidigt minimera riskerna. Det tror jag är bästa sättet att försvara en ledning, motståndarna kommer då bjuda på lägen istället för att vi bjuder dem.

Problemet igår var inte att vi blev passiva och spelade på ledning, problemet var att vi spelade ungefär lika desperat som om vi skulle legat under med ett mål och behövt chansa.

Gillar det jag såg i andra perioden, men sista fick mig att må illa eftersom vi gav bort 3p.
+5
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Nucky: Det bästa sättet att behålla en ledning är att göra fler mål och spela i anfallszon. Om man börjar att dumpa ut puckar i mittzon så ger man bara motståndarna fler anfall och samtidigt så blir man passiv. Man tappar momentum medan motståndarna får ökat momentum. Och om motståndarna kvitterar så får man svårt att ta tillbaks momentum.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Johan Forsberg är med på dagens träning i alla fall.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Nucky: Kanske inte vore så dumt med ett kontrakt med Viklund, en som kanske kunde styra upp det hela defensivt
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Nucky: MoDo har ny målvaktstränare va? Verkar som att han har gjort en del avtryck på Lundin. Tror man kan vänta sig en del utveckling från honom denna säsong. Såg väldigt tät ut igår.
+3
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fortfarande sur över att vi tokanfaller med fyra spelare när det står 2-0, man förstod redan innan de gått in i zon hur det skulle sluta, idiotgrej. Och där vände matchen, såklart.

Deilert ska nog inte snacka så mycket, Fredrik Andersson föll som en jävla fura när Karla touchade lite på skridskon. Han känner kontakt och lägger sig, han blir knappast fälld. Syns så tydligt på sättet han faller.

Vad är status på Hagelin? Sjuk eller skadad?
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Ben Perrault: Det där med att spela på ledning, hur många år sedan var det vi klarade av det? 06/07?
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: Därom tvista de lärde ;)
Lundin vart riktigt bra igår, men Hanses kan också vara omutlig. Problemet är att båda är asbra. ibland.
+2
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: var på plats och allt såg bra ut inför sista. Sen kommer en passivitet hos Modo som bekymrar. Kan inte säga att dom faller ihop men spelar på ledning som de ej klarar av. Tar lite tid att smälta detta
+2
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Ogie Ogilthorpe: Tufft å peta upp en som redan lirar i första😉
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: hade jag varit hellkvist hade jag låtit Lundin stå nu.. Solklart bättre än hanses anser jag.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: Jag kanske senare kan se det som en rolig match, men jag är fortfarande så besviken på hur vi genomförde tredjeperioden för att uppskatta den. Jag kan köpa att man förlorar matcher och framförallt mot förväntade topplag, men inte på sättet som vi föll ihop mentalt i tredje.
Låt det sjunka in så kanske...
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: oavsett var det en fantastisk rolig match att se på och jag tror att det kan vara två finallag som vi såg igår
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: Både ja och nej. Båda målen igår var förvisso slumpbetonade, men båda kom efter att vi gått stenhårt på mål. Jag tar väldigt gärna sådana mål och det vette fasen om jag inte hellre tar dem än en individuell prestation, för det är förmågan att göra "skitmålen" som ofta definerar en säsong.
Så många gånger de senaste åren har vi kretsat som gamar runt målen och inte vågat sticka in näsan. Det skulle vara skitsnygga mål varenda gång, men nu lyfter backarna in pucken ibland, forwards kastar in puckar istället för att dribbla eller leta highlight-pass osv, för man vet att det kommer med stor sannolikhet finnas någon som styr/skymmer/tar returen.
+4
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: ja kanske men det är oftast svårt att orka pressa som ni gjorde i en hel match mot så bra motstånd. Det som oroar är väl att de spelare som ska leverera inte gör det. Målen som blev var ju lite av en slump. Flipperspel och en styrning på skridsko...
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Fellan: Jag tycker inte alls att vi såg trötta ut. Det var mer en mental grej, för vi hade för första gången i allsvenskan fyra kedjor att köra på. Det faller också lite på sin orimlighet att vi kör med fyra kedjor och ska vara mycket tröttare än Löven som spelade sina toppspelare mycket mer.
Vi tappade huvudet i tredje och i takt med att de gick ikapp blev det panik.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: ni höll emot bra i två perioder men det är otroligt svårt att spela sådant press-spel i en hel match och det syntes i sista perioden då modo inte orkade med och löven sköljde över er.

Skillnaden mellan er och löven är framförallt att ni har en bredare trupp men de känns otroligt mycket mer spetsiga och det syntes igår när de gick ned på kedjor i tredje. Otroligt passivt kan man tycka av hellkvist att inte agera. Båda målvakterna var grymma igår.. Framförallt cannatas ravelliräddning samt Lundins överflyttning... Det hade kunnat vara många fler mål åt båda håll..
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Veteranolle: Våra lag kan genomföras med Sveriges nations- lag i ishockey och fotboll ..när dom skrivs upp då sviker dom , är det svenskt syndrom ?
Då frågar dom sig själv är vi bäst ..eller
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: Vill peta ner både Rosdahl och Forsberg i hierarkin.

Och peta upp From.
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: Håller med om mycket, men tror inte man behöver vara orolig över 12-29.
Olofsson tycker jag kommit in i centerrollen riktigt bra, och spelar med pondus över hela isen. Var bra igår i special teams, speciellt BP.
Snabb är han också vilket jag nojat lite över på försäsongen.
Rosdahl drev in på mål ett par gånger igår, och använder sin fysik bra även fast man önskar se det oftare.
Alldeles oavsett tycker jag båda andas för mycket kvalitet för att det ska vara nån risk att de floppar.
+1
Kommentera

Sv: Björklöven-Modo 23sept
jonsson: 3 mot 3 är skitsamma. Inga kvalmatcher i vår kommer att avgöras i 3 mot 3, ser hellre att man lägger 5 minuter extra PP-träning än ens 5 minuter på att diskutera en spelform som dels är ett hån mot sporten och dels avgörs till 95% av indviduell skicklighet och slump (ej system).
+3
Kommentera

1988766 · »