1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474648 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1988345

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Från Hörnefors:

Ok, så du tycker att det är smart av backen i ledning att hoppa in i anfallet och skapa denna 2 mot 1 vi åker på? För mig är detta ett rent idiotiskt sätt att försöka försvara en ledning på.

En försvarare ser spelet bakifrån och är mest lämpad att ta beslutet om man ska gå med i anfallet eller säkra upp. Karlkvist kan ju inte teleportera sig från bakom mål upp till blålinjen för att säkra upp.

Nej du får försöka skylla på forwards i detta fall, men faktum är att det var oansvarigt av Hedberg att ta denna risk när vi är i ledning med 2-0, totalt onödigt och ett mål som hade kunnat undvikas ganska enkelt. Om Hedberg ser att ingen kan ta hans plats så får han inte gå fram på det där sättet, speciellt inte i ledning, ok ifall vi måste jaga in ett mål eller två då behöver man chansa.

Samma sak vid andra målet, där går Öhman upp och sätter press på samma kille som Häggström har vid mittlinjen, samtidigt lämnas Hedberg ensam på blå och han tar då återigen ett dåligt beslut när han sätter press på motståndaren istället för att hålla avstånd och ta bort läget (tvinga ut puckföraren mot kanten), när motståndaren petar pucken förbi har dom ett friläge från blå.

Bägge målen är ganska enkla misstag där individerna hade kunnat riskminimera och ta bort lägena. Inget av målen kommer ju av att Löven spelar ut oss och och rullar upp hela försvaret efter ett hårt tryck.

Det enda positiva är att man har bra videomaterial i hur våra backar inte ska spela när vi är i ledning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Björklöven-Modo 23sept
Rytter: de tycker nog de flesta som såg matchen att det var två klassmål löven gjorde och de hade egentligen hela tredje perioden. Sedan om det beror på mental härdsmälta hos modo det är en annan femma.

Nu mötte ni ett lag som förväntas också vara i toppen av tabellen och det syntes när det gick ned på kedjor vilken spets de besitter. Dock konstigt att inte hellkvist gjorde något...
Kommentera